Vezano uz slučaj nasilja koji se 22. kolovoza 2020. dogodio u Kaštelima, u kojem su dva mladića fizički zlostavljali 19-godišnjaka, bilo je puno nagađanja od kojih su se mnoga pokazala potpuno netočnima.

Tako Slobodna Dalmacija piše da se po društvenim mrežama pisalo da je dugokosog zlostavljača sa snimke u bolnicu slomljene ruke “poslao” njegov brat, pa ga je onda pretukao otac da bi na kraju pisalo i da ga je pretuklo desetak lokalnih “torcidaša”. Ništa od toga, tvrde u splitskoj policiji, nije istina.

Nakon objave snimke, samo su se nizale reakcije. Policija je potvrdila da je znala za napad još 22. kolovoza kada se i dogodio, te da su raspolagali snimkom, no da su tek u srijedu dobili informacije tko bi mogla biti žrtva. Iduća dva dana ga nisu mogli pronaći, a tek kad je snimka objavljena na Fejsu, dakle kad su se u žučnim komentarima već počela spominjati imena zlostavljača, policija je u roku sat vremena otkrila “počinitelje” i identificirala žrtvu.

Možemo sad raspravljati zašto i kako policija u Kaštelima ne zna što se događa, gdje je “terenski” rad, gdje su kontakt-policajci i slično.

– Šta bi tribalo, na svakog od 50 tisuća ljudi u Kaštelima staviti jednog policajca. Pa nismo mi svemogući, napravimo šta triba, a uvik smo prvi na udaru i nas se pljuje! Mi privodimo čim saznamo i utvrdimo da se nešto dogodilo, a onda oni završavaju nakon par godina po sudovima s nekakvim uvjetnim presudama. Vraćaju se na ulicu i smiju nam se u lice! I to tako ide sve dok neko nekoga ne ubije! I onda opet, di je policija? – ogorčeno je Slobodnoj Dalmaciji rekao jedan visokopozicionirani splitski policajac.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime