Splitski inženjeri pomažu u procjeni šteta od potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji

Pri današnjem povratku inženjeri su zapeli u snijegu, a zastoj na cesti je prouzrokovao prevrnuti šleper u Josipdolu


Hrvatske komorainženjera građevinarstva (HKIG), Udruga građevinskih inženjera Split (UGIS) i Fakultet građevinarstva arhitekture i geodezije (FGAG) organizirali su edukacija volonterima koji obavljaju preglede konstruktivnog stanja objekata na područjima pogođenih potresom, te odlasci na potresom pogođena područja u svrhu pomoći stanovnicima.


Predavač je bio uvaženi član UGIS-a i redovni profesor Dr.sc. Boris Trogrlić dipl.ing.građ. Predavanje su otvorili dekan FGAG-a Dr.sc. Nikša Jajac, dipl.ing.građ. i Branko Poljanić dipl.ing.građ., član predsjeništva UGIS-a i predsjednik područnog odbora HKIG.

Do sada su u tri navrata bili organizirani odlasci na potresom pogođena područja u Sisačko – moslavačkoj županiji, te je više od više od 60 inženjera-volontera sa splitskog područja je pomoglo u pregledu razrušenih objekata i davanju ocjene konstruktivnog stanja. Upravo danas je njih više od 30 je na terenu, te je u popodnevnim satima krenulo prema Splitu.
Kao što znate iz podataka koje svakodnevno objavljuju mediji još uvijek ima veliki broj oštećenih objekata koje treba pregledati.

Sljedeći organizirani odlazak na teren je u četvrtak 28.01.2020. s polaskom u 14.00 sati, a povratkom u nedjelju 31.01. oko 22 sata. Sve informacije se mogu naći na stranici Udruge građevinski inženjera Split.

Pri današnjem povratku inženjeri su zapeli u snijegu, a zastoj na cesti je prouzrokovao prevrnuti šleper u Josipdolu. Inženjeri-volonteri su krenuli dalje, kad su službe uspjele uspraviti šleper i očistiti cestu, te su nadomak Splita.

Moja reakcija na članak je...
Vau
11
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime