SPLITSKI GLAZBENICI ZA BANOVINU Snimaju pjesmu “Ruke pomoći”

Pjesmu Ruke pomoći otpjevali su: Tedi Spalato, Jasna Zlokić, Alen Nižetić, Hari Rončević, sopranistica Barbara Garić, Boris Oštrić, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Jole, Đoni Gitara, Izabela Martinović, Petar Dragojević, Nataša Reić i Nenad Vetma


– Ovo je jedna humanitarno – glazbena priča koja u sebi nosi istinu i govori o teretu iskustva ljudske sudbine. Pomažu svi koliko mogu, a nama glazbenicima, novinarima, Bog je dao talent da sa ljudima dijelimo utjehu, nadu i radost u obliku pjesme i tople izgovorene riječi. Evo to i činimo u ime Dalmacije u ime Splita. Važno je u životu biti dobar primjer, a posebno danas kad se svijet nalazi u velikom iskušenju, na rubu moralnog promašaja, počesto zaboravljajući da ima onih kojima je potrebna pomoć – kažu nam u uvodnim riječima ove glazbeno humanitarne priče pravnik po struci, glazbenik, bubnjar Festivo banda Joško Radić i novinar Radio Splita Denis Šabić.


Zahvalili su svima koji su se odazvali pozivu.

– Hvala svima koji su se odazvali ovoj akciji i hvala od srca onima koji podržavaju ovu priču koja je u sebi utkala glazbu, humanost i ljudsku dobrotu. Moramo naglasiti da su se izvođači, aranžeri i sam autor pjesme Ruke pomoći odrekli svojih prava. Ovo je vrijedna informacija za glazbene urednike koji su jako bitni da pjesma dođe do mnogih, a posebno onih kojima je ona i namjenjena. Ideja projekta je kada se život vrati u normalu organizirati koncerte u Splitu i Zagrebu sa svim izvođačima ovog projekta, mnogi se i sada žele uključiti, tako da sva sredstva budu doznačena za stradalu Banovinu. Ova ideja počela je od novinara HRT-a radio Split Denisa Šabića i Joška Radića iz Splitskog benda Festivo – rekli su.

Nazvali smo Pavu Akrapa za kojega smo znali da piše duboke i narativne tekstove onako Dylanovski, tako da je glazbu i stihove napisao gospodin Akrap. Pjesma je snimljena kod Damira Marušića – Deve jer su inzistirali da svaka nota u pjesmi bude odsvirana uživo. Svakako je to duži put do dobre pjesme, ali ispaliti se zbog kvalitete i umjetničke vrijednosti. Pjesmu su snimili: Karlo Dotur gitare, Leo škaro klavijature, Damir Marušić-Deva bas i Joško Radić bubnjevi.

Pjesmu Ruke pomoći otpjevali su: Tedi Spalato, Jasna Zlokić, Alen Nižetić, Hari Rončević, sopranistica Barbara Garić, Boris Oštrić, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Jole, Đoni Gitara, Izabela Martinović, Petar Dragojević, Nataša Reić i Nenad Vetma.

Snimanje i montažu spota radio je njihov prijatelj Slovenac Boštjan Vučak.– S radošću i nestrpljenjem za nekoliko dana očekujemo masterizranu pjesmu Ruke pomoći i video spot čiji su kadrovi snimani po Splitu i Dalmaciji. Svima koji sudjeluju u ovom humanitarno-glazbenom projektu u ime cijele organizacije hvala od srca. Svi sudionici u ovom projektu radili su donacijski. Dragi prijatelji…. I ne zaboravimo uvijek je – Dobro činiti dobro – rekli su.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime