Splitski fotograf sjajnom fotografijom s Peristila postao finalist prestižnog natječaja

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 1438 fotografija


Izabrali su finaliste po kategorijama natječaja Kultura u fokusu 2019/20. Radi se o natječaju u kojem sudjeluju profesionalni fotografi kao i ljubitelji fotografije koji su uspješno fotografski zabilježili neku od kulturnih manifestacija (predstave, izložbe, performanse, koncerte, ples, muzeološke izložbe, portret umjetnika, kao i spomeničku baštinu).


Izabrani autori finalisti po kategorijama su:
Milan Šabić-serija-Mediteran
Davor Puklavec -performans-Julischka
Krunoslav Večenaj-arhitektura- Nadogrdnja
Stipe Surać-Koncert-Pazi leđa-koncert
Zoe Šarlija-Kazalište-Glembajevi- kazalište
Dinko Neskusil -Portret-Alfred

Tako se u elitnom društvu finalista našao poznati splitski fotograf Milan Šabić s impresivnom fotografijom snimljenom na Peristilu.

Projekt KULTURA U FOKUSU petu se godinu zaredom realizira kroz međunarodni fotografski natječaj na platformi mediapitch.com. Za fotografiju godine Kultura u fokusu 2019/20 bit će uručena nagrada, fotoaparat Sony Alpha a6300 koju dodjeljuje anigota.hr!

Peti pogled na kulturu zamišljen je kao fotografska kritika kulture i umjetnosti u kontekstu vremena i prostora u kojem živimo.

Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 1438 fotografija, a stručni žiri u sastavu Draženka Jalšić Ernečić, Siniša Hančić, Krasnodar Peršun, Dženat Dreković i Mario Periša, izabrao je 100 najuspješnijih radova koji su dostupni u različitim digitalnim inačicama virtualne šetnje po Sveučilištu Sjever.

“Kroz ovaj natječaj namjera je ostvariti dodatnu pozornost autora i kulturnih institucija za ovaj vid umjetničkog izražaja, poticati kreativnost i podupirati projekte za umjetnička i znanstvena istraživanja kao podlogu za bolju komunikaciju kulturnih manifestacija u široj javnosti.

Žiri je od pristiglih radova odabrao najbolje fotografije za galerijski postav, pritom vodeći računa o ideji, kompoziciji, kreativnosti, tehničkoj kvaliteti i kvaliteti prikaza zadane teme i njenoj kontekstualizaciji” – poručuju organizatori natječaja.

Ove godine zbog pandemije covid-19 organizirana je virtualna izložba na Sveučilištu Sjever. Iako smo se nadali boljoj epidemiološkoj situaciji te smo ovu jesen na Sveučilištu planirali i izložbu u realnom prostoru te uživo proglašenje pobjednika i uručenje nagrada, nismo na žalost uspjeli dočekati bolje prilike…

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
1
Hagić
2
Hmmm
2
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime