SPLITSKA GRAĐANSKA INICIJATIVA: “S kapacitetom od 100 parkirališnih mjesta riješili bi sva vozila s kolnika Požeške”

"Umjesto forsiranja izgradnje i uređenja parka, forsiramo izmjenu GUP-a", kazuju

Građanska inicijativa “Naprid Plokite, naprid Siromašna na svojoj Facebook stranici predstavila je idejno rješenje parkirališta na kojem se može smjestiti 100 automobila bez narušavanja ravnoteže zelenih površina u odnosu na objekte i prometne površine, a ujedno riješiti problem parkiranja u gotovo cijelom kvartu. Radi se naime o parkiralištu u Požeškoj ulici u Splitu.


“Jedini problem ovog rješenja je što je ova površina po GUP-u „zelena površina“ pa samim tim nije moguća nikakva izgradnja.

Stoga predlažemo da, umjesto forsiranja izgradnje i uređenja parka, forsiramo izmjenu GUP-a (Vijeće kotara mora podnijeti zahtjev) te inzistiramo na izgradnji predloženog parkirališta. Ovo nam je zadnja šansa tj. jedina parcela i vlasništvu Grada koja bi, uz prenamjenu, mogla trajno riješiti problem parkiranja.

S kapacitetom od cca. 100 parkirališnih mjesta riješili bi sva vozila s kolnika Požeške (25 vozila), s kolnika Slavonske (25 vozila), s kolnika dijela Valpovačke (20 vozila) te ostvarili dodatni kapacitet od 30 mjesta za vozila kojih je svaki dan sve više (u tijeku je smjena generacija gdje su stanari sve mlađi s više vozila po stambenoj jedinici)”, napisali su iz GI “Naprid Plokite, naprid Siromašna”.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
2
Molim?
1
Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime