SPLIT: U petak koncert pijanista Marka Ivića u Domu mladih

Marko Ivić je venezuelansko / hrvatski umjetnik, multidisciplinarni izvođač i skladatelj sa sjedištem u Amsterdamu

Nakon pet godina prezentiranja najnovijih hrvatskih i inozemnih strujanja u zvukovnoj umjetnosti u sklopu sound art festivala “Ispod bine”, Udruga  Mavena  program su odlučili proširiti na cijelu godinu, te će dovoditi najzanimljivije umjetnike zvuka kroz koncerte, izložbe, radionice i predavanja o zvukovnoj umjetnosti.


Prvi događaj je improvizirani koncert pijanista Marka Ivića: Reflective Music, koji organiziraju u petak, 19. veljače u 20 sati u Beton kinu splitskog Doma mladih.

Reflective Music je čin improvizirane glazbe (klavir i elektronika uživo) koja se temelji na minimalnom elektroakustičnom zvuku. To je iskustvo u kojem glazba postaje prostorna manifestacija koja nas poziva da budemo sami sa sobom; zaustaviti se, uključiti se u naš intimni proces razmišljanja. Suprotno uobičajenom glazbenom događaju, publika može udobno sjediti ili leći te je pozvana da glazbu doživi na svoj način: spavanje, slušanje, meditacija, pisanje, crtanje, sve je moguće!

Izvođač i skladatelj Marko Ivić ima međunarodnu karijeru

Marko Ivić je venezuelansko / hrvatski umjetnik, multidisciplinarni izvođač i skladatelj sa sjedištem u Amsterdamu. Njegov se rad vrti oko istraživanja mogućnosti klavira uz upotrebu elektronike pod naponom i upotrebe tijela u kontekstu fizičkih performansi. Diplomirao je na Glazbenoj akademiji u Zagrebu, a kasnije je magistrirao elektroniku na Amsterdamskom glazbenom konzervatoriju.

Broj posjetitelja je ograničen te se zainteresirani mole da svoj dolazak prijave na mail mavena@mavena.hr.

Program “Ispod bine” organizira udruga Mavena – 36 njezinih čuda, uz  partnerstvo Multimedijalnog kulturnog centra Split i Platforme Doma mladih. Voditelji i kustosi programa su Natasha Kadin i Hrvoje Pelicarić, a tehnički direktor Eugen Jeličić.


Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH i Grada Splita. Rad udruge Mavena podržavaju Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Zaklada Kultura nova.

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime