Split: Studenti povijesti predstavljaju drugi broj časopisa Pleter i poučni kviz

Predstavljanje će se odviti u fakultetskim prostorijama na Peristilu u 19 sati (Poljana kraljice Jelene 1, posljednji kat)

Udruga studenata povijesti “Toma Arhiđakon” ponovo priprema zanimljive događaje za kraj veljače i početak ožujka. Niz događaja započet će predstavljanjem drugog broja časopisa Pleter koji će 28. veljače, nakon uvodne riječi predsjednika udruge Blaža Ševe, predstaviti doc. dr. sc. Tonija Andrić, pročelnica Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu i glavni urednik časopisa, student druge godine preddiplomskog studija povijesti i engleskog jezika i književnosti, Luka Ursić.


Predstavljanje će se odviti u fakultetskim prostorijama na Peristilu u 19 sati (Poljana kraljice Jelene 1, posljednji kat). Časopis je zapravo skup više radova i članaka iz polja povijesti i povijesti umjetnosti. Cilj je promoviranje hrvatske historiografije kao i popularizacija povijesti među širom publikom, posebice među mladima.

Udruga 6. ožujka organizira kviz u kafiću “Michel” s početkom u 20 sati. Riječ je o ekipnom kvizu koji obuhvaća različita područja počevši od povijesti, geografije i sporta, do likovne, glazbene i filmske umjetnosti te književnosti.

Poveznica za prijavu nalazi se na službenoj internetskoj i Facebook stranici Udruge. Posljednji, ali ne manje bitan događaj jest filmska večer koja će se, također, odviti na Peristilu, 8. ožujka s početkom u 20 sati.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0