Što spaja London, Milano, Pariz, Tokyo s magičnom sjevernom Afrikom? Nova modna revija splitskog kreatora Šime Kovačevića pod nazovom “Šug mojih putovanja“, predstavljena je u Splitu na prvom poslovno-modnom događaju koji je spojio austrijske i hrvatske gospodarstvenike Lifestyle Check In, a čija je začetnica Austrijanka Monika Ioanitescu.

To je, kako kaže sam kreator, žudnja za životom u ovom “normalno novom vremenu korone” – vremenu restrikcija i rijetkih putovanja.

Modna revija u Split je dovela poznatu austrijsku dizajnericu, ovdašnjih korijena.

– Split je jedan fantastičan, fenomenalan grad koji se može mjeriti s internacionalnim gradovima kao što je Monte Carlo ili Beč – rekla je Dali Oleschko iz Dali Oleschko Couture.

– Reviju je bilo jako teško organizirati, jer teško je nabaviti materijale, nismo bili sigurni kako ćemo je uspjeti organizirati, ali eto na kraju ispalo je više nego uspješno. Dogodilo se i to da sam, ono što je najbitnije za kreatora, upoznao i nove kreativne ljude. Ja sam tako upoznao Ivanu Resić Šore iza koje stoji njen brend La Koffa Design. Ivana priča svoju priču, o svojim putovanjima, posebno na Siciliji. U samo nekoliko minuta na probi, tek prije sedam dana od same revije, sklopili smo jedinstvenu priču – moji modeli i njene torbe i nakit. To je ono što najviše raduje. Također prvi put sam sam napravio i remiks za glazbenu podlogu od čak 77 pjesama koje sam remiksirao na 17 minuta.

I u ovo doba kada svi pričamo o teškoj jeseni i svemu što slijedi Ivana i ja s cijelom plejadom mladih ljudi koji žele promijeniti nabolje splitski modni svijet, ostvarili smo ovu svoju priču. Stoga moram još spomenuti i njihova imena: Dora Vlajić, casting menagerica za modele koja je okupila jedinstvene mlade ljude: Željanu Balagović, Ivanu Šerić, Andreu Kosmos, Veljana Zankija, Tonija Zannu, Sandra Bozinovića, Marina Jurašina i šlag na kraju naša proslavljena manekenka, model i kreatorica Dora Vukušić. Što reći za kraj, uživajte kao što smo i mi uživali stvarati u ovom teškom vremenu – kazao nam je Kovačević.

Guštala je i publika u haljinama i odijelima, ali i egzotičnom indijskom plesu. Idući Lifestyle Check In najavljen je za ožujak iduće godine.


Moja reakcija na članak je...
Vau
10
Haha
6
Hagić
5
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
2
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime