Karlo Gustav Krivec (20) osuđen je pred Županijskim sudom u Splitu na pet godina maloljetničkog zatvora zbog ubojstva 18-godišnjeg Gorana Vidića. Zločin se dogodio u studenom 2016. godine u Splitu, na Zapadnoj obali, piše 24 sata.

VEZANA VIJEST:
– Počelo suđenje za brutalno ubojstvo nožem u Splitu, sudac isključio javnost

Prema optužnici, 19. studenog oko 20.45 sati, nakon poziva prijatelja koji je tražio pomoć, došao je ispred hotela u izgradnji na splitskoj obali i tijekom verbalne prepirke i tjelesnog sukoba ubo nožem Gorana Vidića u predjelu prsa.

Osuđen je i Leonardo Šandrić (20), na ‘pridržaj maloljetničkog zatvora s rokom kušnje od dvije godine’. Šandrić je osuđen zbog pomaganja nakon počinjenja kaznenog djela – očistio je nož od krvi i bacio ga u grmlje.

Cijeli postupak vodio se uz isključenu javnost odlukom suca Vladimira Živaljića tako da je obrazloženje sudske odluke ostalo tajno. Kriveca su odmah pravosudni policajci sproveli u istražni zatvor koji je obavezan ga sve kazne od pet godina i više, javlja 24 sata.

To je inače bila i maksimalna sankcija koja se mogla dosuditi prema zakonu o maloljetnicima. Krivec je, naime, u trenutku počinjenja ubojstva tek napunio 18 godina pa je suđen kao maloljetnik.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime