Split ipak nije Beč: Pogledajte devastaciju novih Prometovih Mercedesa

Mercedesovi autobusi pet godina su vozili ulicama Beča i izgledali su kao novi. Onda su stigli u Split...

sdr

U siječnju ove godine splitski Promet postao je bogatiji za 9 polovnih, ali izvrsno očuvanih Mercedesovih autobusa. To je bio prvi korak obnove blago rečeno dotrajalog voznog parka ove gradske tvrtke.


Radi se o zglobnim autobusima marke Mercedes benz Citaro koji su već nekoliko godina za redom proglašeni najboljim zglobnim autobusima na svijetu. Autobusi su 2012. godine, prešli su oko 300.000 kilometara i prvi su takve vrste u Hrvatskoj.

Ono što posebno fascinira je stupanj očuvanosti ovih autobusa. Pet godina su vozili ulicama Beča i unutra se ne mogu primijetiti bilo kakvi tragovi korištenja. Čak ni pod nije potrošen. Na sjedalima, rukohvatima i staklima također ne postoje bilo kakva oštećenja, šaranja i sl. Autobus je kao da je iz tvornice izašao, a i miris je kao da je jučer proizveden.

Da Split nije Beč mogli smo se, nažalost, uvjeriti već 25. siječnja kada je jedna od novopristiglih Prometovih Mercedesa kamenovan.

U međuvremenu su nesavjesni putnici nastavili devastaciju javne imovine, pa tako spomenutim autobusima već nedostaje pokoja navlaka sa sjedala. Samo nekoliko dana nakon uvođenja besplatnog bežičnog interneta u Prometove autobuse…

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0