Finu “uštedu” je ostvarila A.U. (40), direktorica splitske firme, na ime naplaćenog PDV-u: ukupno osam milijuna kuna! I to samo tijekom 2014. godine, zbog čega je protiv nje Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo optužnicu zbog dva kaznena djela utaje poreza ili carine te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Tereti se da je od početka do kraja te 2014. godine u Splitu, kao direktorica firme “Staje d.o.o.”, izradila račune i pripadajuće međunarodne tovarne listove kako bi iskazala da je njeno trgovačko društvo kupilo od ukupno sedam različitih njemačkih tvrtki robu široke potrošnje u ukupnoj vrijednosti od preko 32 milijuna kuna.

Ono što se nikako nije svidjelo tužiteljstvu je međutim tek uslijedilo – naložila je evidentiranje u poslovnim knjigama svoje firme kao da je navedena roba preprodana trgovačkim društvima iz Mađarske i Rumunjske, i to plaćeno obračunskim plaćanjima cesijama, iako tu istu robu nikad nije prodala u Mađarsku i Rumunjsku već trećim osobama.

Tako je izbjegla plaćanje PDV-a na poreznu osnovicu od 32 milijuna kuna, odnosno oštetila RH za iznos poreza od osam milijuna kuna.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime