Splićanin nestao u Madridu, već 11 dana nema mu traga

U Madrid je otišao zbog posla


Splićanin Mavro Božićević (27) nestao je u Španjolskoj. Otišao je raditi za tamošnju podružnicu Ericssona. U Madrid je preselio sredinom listopada, a kao nestala osoba vodi se od 30. studenog. S novim radnim kolegama Mavro je komunicirao uglavnom preko interneta, pa su tek nedavno saznali da ga nema:


– Prošlo je 11 dana i jučer nam je menadžer javio da je Mavro nestao. Radili smo skupa, u istoj tvrtki i u istom odjelu. Zaista sam šokiran – kratko je kazao njegov kolega koji na društvenim mrežama dijeli Mavrovu fotografiju s osnovnim opisom kako bi ga se pomoglo pronaći, pišu 24 sata.

Kaže da se zbog pandemije koronavirusa nisu često družili izvan posla.

– Trenutno zbog Covida svi radimo od kuće. Mavro je u listopadu došao u Španjolsku da bi radio s nama. Sad pokušavam proširiti informaciju o njegovu nestanku među mojim kontaktima. Možda ga je netko vidio. Nadam se da je – govori Španjolac koji u svojim objavama piše da Splićanin odlično govori engleski jezik, a zna i ponešto španjolskog. Dodaje i da je veoma rezerviran. Povučen.

Informaciju o nestanku objavio je španjolski Nacionalni centar za nestale osobe. Roditelji nestalog mladića otputovali su u Madrid.

Malo tko od prijatelja i poznanika zna da ga nema. Bio je član planinarskog društva gdje o njemu imaju samo riječi hvale.– Ne da smo iznenađeni, nego zaprepašteni. Nas pedesetak nismo pojma imali. Nismo ga vidjeli otkako je odselio… – kazala je njegova poznanica.

Mavro je prije osam godina proglašen najboljim maturantom u Hrvatskoj. Završio je splitski MIOC, III. gimnaziju, koja slovi za jednu od težih škola u državi.

S najvišim postotkom točnosti riješio je višu razinu ispita iz matematike i fizike te tako osvojio dva prva mjesta na državnoj maturi, a odlične ocjene imao je i iz ostalih predmeta. Kao student računarstva FESB-a započeo je praksu u Ericssonu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
55
Grrr
5
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime