U subotu ujutro u 4 sata poznati splitski motoavanturist Željan Rakela kreće u novu avanturu, do sada najkraću u njegovoj karijeri, a koja će trajati samo 24 sata.

U tom zadanom vremenu treba proći minimalno 1.600 km sve kako bi dobio priznanje od američke asocijacije Iron Butt Association u kategoriji Saddle Sore.

To i ne bi bio neki veliki pothvat da naš Splićanin ide svojim legendarnim BMW R 1200 GSA koji ima rezervoar od 32 L, ali ovaj put će pokušati savladati ovaj pothvat skuterom HONDA X ADV 750cc koji ima rezervoar od samo 13 L što će dodatno otežati ovaj pothvat zbog većeg broja zaustavljanja na benzinskim stanicama zbog lijevanja goriva i gubljenja dragocjenog vremena. Cijelo vrijeme se mora voziti po ograničenjima, inače Iron Butt Association ne daje certifikat za odvožen put.

Predviđena ruta puta:
Split – Zagreb – Ljubljana – Venecija – Verona – Venecija – Ljubljana – Zagreb – Split

Pratite putovanje UŽIVO

Praćenje cijelog puta možete pratiti na našem portalu gdje će postati aktivan ovaj link.

Svrha ovog pothvata je završni test Honde X ADV koju Rakela testira već dvije godine i dosad je s njom prošao 20.000 km. Podsjetimo se, ovaj skuter je sudjelovao i u zahtjevnom 8. Balkan Rallyju i tom prilikom prošao 4.000 km kroz 9 zemalja uključujući i zahtjevne planinske ceste kroz Rumunjsku, Transalpinu i Transfagarasan.Poželimo sretan put našem avanturistu i pratite njegov pothvat na našim stranicama od 4 sata ujutro ove subote.

Željan Rakela se zahvaljuje sponzorima ovog pothvata:

MTV energy drink, Honda Ruting, Honda Šago, Moto Ogi, Šepić Comerc, Moto Box, Dalmacija Danas, Akrapovič, Migo Moto.3 KOMENTARI

  1. Sritan put stari,znan kako će ti biti!!! Ja sam prije neku godinu učinio istu relaciju,samo što sam vozio 125 cc…Brzo će to proći!!! Oprez na ograničenja brzine…

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime