Ekipa KŠR Split u sastavu Petar Prkić, Tonči Siriščević i Ervin Siriščević osvojila je državno prvenstvo u podvodnom ribolovu.

I dok je većina trajektnih i katamaranskih linija u subotu bila obustavljena zbog jakog i olujnog juga, na Krku u akvatoriju Malinske održano je ekipno državno prvenstvo u podvodnom ribolovu. Domaćin natjecanja, DSNM Volosko iz Voloskog, do zadnjeg je trena zbog loših vremenskih uvjeta “vagao” hoće li se natjecanje održati ili ne. Natjecanje se održalo, a odluka se pokazala ispravnom.

Jako jugo, veliki valovi i snažan kurenat svakako su bili veliki izazov svim podvodnjacima, međutim tim Splićana usprkos navedenom na vaganje je donio zavidnu žicu s čak 14 (4 ugora, 4 cipla, škarpina, 2 lumbraka, 2 šarga i 1 vrana) validnih riba. U potrazi za ovim bogatim ulovom, morali su potegnuti i do 34 metra dubine.

– Nije bilo lako, ovo su bili jedni od najlošijih vremenskih uvjeta na natjecanju u mojoj cijeloj natjecateljskoj karijeri, međutim veliko iskustvo našeg tima dovelo nas je do željenog cilja i naslova prvaka. Posebne zahvale i našem barkarijolu Renatu Hubi – rekao je Petar Prkić.

Istaknimo i to da je član KŠR Ervin Siriščević (68) bio najstariji natjecatelj, te je osim zlatnog odličja, dobio i priznanje kao sudionik prvog državnog prvenstva ikad održanog u RH koje je zbilo u Voloskom 1990.

Lijepe žice na vaganje donijele su i ekipe ŠRD Lubena te domaćin DSNM Volosko što im je osiguralo drugo i treće mjesto.

Velike čestitke svima, kako na medaljama tako i na hrabrosti što su u ovom ionako ekstremnom sportu još jednom pomaknuli granice!


Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime