Samostalna izložba japanskog umjetnika Yoshio Imamure, u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika- Split i Splitgraphica, otvara se u četvrtak 24. listopada 2019. u 19:00 sati u splitskom Salonu Galić (Marmontova 3- Split), a moći će se razgledati do 12. studenoga.

Yoshio Imamura je rođen u Naganu, u Japanu, 1948. godine. Nakon studija slikarstva u srednjoj školi, s 20 godina se preselio u Tokyo gdje je radio kao asistent u sektoru dizajna

Yoshio Imamura je samostalni grafički umjetnik i dizajner već od 1970-ih godina. Studirao je grafiku u Parizu u prestižnom Atelier Contre Point (1991.) i sudjelovao u program japanske vlade “Overseas Study Programs”, također u Parizu 1997. godine.

Imamura je priznati majstor grafičke umjetnosti na današnjoj suvremenoj grafičkoj sceni, te je član prestižne strukovne udruge Japanese Print Association. Njegovi radovi su izlagani na brojnim i važnim velikim međunarodnim izložba u Aziji, Europi, Sjevernoj Americi, Australiji i Novom Zelandu.

Imao je preko 30 samostalnih izložbi u Japanu, Koreji i Nizozemskoj. Dobitnik je glavne Grand prix nagrade na prošlom održanom osmom izdanju Splitgrafika 2017. godine. Umjetnik je također već bio dobitnik Posebne nagrade (Special Award) na 4. Splitgraphicu 2009. godine.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime