Sutra se u Splitu organizira Marjanska ZVIR! – jedinstveni sportski događaj, u kojem se natjecatelji nadmeću u četiri discipline.

Utrka počinje jutarnjim plivanjem oko Marjana, a prva dionica je duga 5.600 metara, od Prve vode do Zvončaca. Nakon toga se trči tradicionalna Skalinada, što je ujedno i završetak trkačke lige na 5.000 metara.

Spektakl sve natjecatelje i posjetitelje očekuje u popodnevnim satima. Utrka se nastavlja sprint veslanjem na sve popularnijim SUP daskama, a sve završava biciklističkom dionicom na južnim serpentinama.

Utrka je nastala kao odgovor na pitanje tko je najspremniji sportaš u pokretu u Splitu. Kombinacija ljubavi organizatora Mije Bebića prema sportu triatlonu i Marjanu, dovela je do već 4. izdanja ove specifične utrke. Sličan početak imao je Ironman na Havajima, danas najpoželjniji sportski izazov.

Ono što izdvaja format utrke od klasičnog triatlona je drugačiji, opušteniji pristup tranzicijama između sportova gdje se sudionici regrupiraju i zajedno kreću u svaku sljedeću disciplinu. Više nego dovoljna pozivnica za sve one koji se dvoume gdje sutra provesti svoj dan…

SUP-anje kao atrakcija

SUP-anje je opuštajuća i zabavna sportska aktivnost, koja u prvi mah djeluje komplicirano, a ustvari je vrlo jednostavan sport kojim se svatko može baviti. O tome smo pisali već nekoliko puta, a više možete doznati OVDJE.

Tko može nastupiti?

Nastupiti može bilo tko. Okupljanje je od 7 sati na plaži Prva Voda. Startnine nema! Uvjet za nastup je pojaviti se te se samostalno upisati na startnu listu. Prijevoz stvari za trčanje na Zvončac i natrag je osiguran. SUP daska je osigurana.

Igor Levatić i Mijo Bebić, pobjednici prošlih izdanja Marjanske ZVIRI


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime