SPASI ŽIVOT, DARUJ KRV Održana prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Pitt Bulla i Crvenog križa

Održana je prva akcija darivanja krvi u klubu Pitt Bull.


Ove subote u organizaciji Pit Bulla predvođenog Markom Žajom i Matijasom Barićem i splitskog Crvenog Križa održana je prva akcija darivanja krvi u klubu Pitt Bull.


Akciji se sveukupno odazvalo preko stotinu potencijalnih darivatelja što je bilo iznad svih očekivanja s obzirom da se u klubu već nekoliko mjeseci održavaju treninzi samo za kategorizirane sportaše.

Nažalost više od polovice njih nisu ovom prilikom mogli darovati dragocjenu tekućinu iz raznih razloga (oni koji su preboljeli koronu u posljednja dva mjeseca, maloljetni, oni koji su bili u inozemstvu u proteklom periodu…) te je od njih 47 koji su pristupili samom vađenju prikupljeno 39 doza krvi s čak 25 novih darivatelja što je posebno važno.

“Na akcijama ovakvog formata rijetko bude više od dvoje novih pa i to daje posebnu dimenziju jer je skoro pravilo da oni koji jednom to urade vrlo često darivaju krv dok god su u mogućnosti.

Velika hvala svima koji su se odazvali akciji- prijateljima kluba, bivšim i sadašnjim članovima, borcima, trenerima i našim šampionima svih generacija (Andrijašević, Varnica, Tomasović, Radnić, Belošević, Tomić, Ćatipović, Doždor, Stupalo, Žuljević, Vidačković, …) kao i svim ostalima koji su se odazvali.

Posebno hvala i našim prijateljima iz drugih borilačkih klubova poput KBK Ameno, Omiška Stina i Mornar te JK Split predvođenih Danielom Dimlićem, Milom Bajićem i Darijom Jurišićem kao i organizacijama koje su podržale akciju predvođene predsjednicima Splitski savez športova, HSTB i ŽUC- a Andrijom Polićem, Mariom Franićem i donedavnim saborskim zastupnikom Petrom Škorićem. Događaj su popratile i kamere Mreža TV u svrhu promocije ove humane akcije koja će po dogovoru sa vrijednim djelatnicima splitskog Crvenog Križa postati tradicionalna i imat će rezervirano mjesto u kalendaru u siječnju svake iduće godine. Svi zajedno smo zahvalni i ponosni što smo sudjelovali te obećavamo da će nas dogodine biti još i više a na raspolaganju ćemo biti i prije ako ustreba!”, objavljeno je na stranici kluba.ODRŽANA VRLO USPJEŠNA PRVA AKCIJA DARIVANJA KRVI U ORGANIZACIJI CRVENOG KRIŽA I PITBULLA🩸❤🇭🇷✌

Ove subote u organizaciji…Objavljuje Pit Bull GymUtorak, 2. veljače 2021.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime