SP u rukometu: Sve ili ništa za hrvatsku reprezentaciju

Dosta je mogućih scenarija, osim da Danska ne prođe dalje.


Današnji posljednji rukometni dan u skupini 2 na Svjetskom prvenstvu u rukometu koji se igra u Egiptu pojasnit će rasplet i dati odgovore tko su putnici u četvrtfinale.


Danska je sigurna, ima osam bodova, Argentina je sigurna samo ako pobijedi Katar,  Hrvatska samo ako Argentina ne pobijedi Katar, a padne Danska, i što je s mogućnošću da Katar pobijedi Argentinu, a Hrvatska izgubi od Danske. Danska i Katar?

Realno stvari stoje ovako: Hrvatska može pobijediti Dansku samo ako na terenu bude najbolja do sada. Može je pobijediti ako Danska bude pružila lošiju partiju, jer sigurni su u prolaz i možda ne budu previše motivirani. S obzirom na njihov mentalitet to je ipak teško moguć scenarij. Hrvatska je motivirana, ali izbornik Červar značajno je pokvario ozračje, nije bilo niti mjesto niti vrijeme za ostavku nakon kraha protiv Argentine.

Na koncu još smo u igri… Ego je pobijedio trenera u njemu. To se ekipi ne radi pred važnu utakmicu. Bio je dobar, trofejni izbornik, ali završni touch nije napravio korektno. Sad je samo pitanje mogu li se igrači izdignuti iznad cijele situacije. Možda se rodi neki inat u njima, dišpet, pa pometu Dance, a bogati katarski šeik obeća nagradu za pobjedu svoje reprezentacije. Nije gotovo.

Ako se naša nadanja ne ostvare, ne prođemo među osam, odigramo dobro ili loše, molim Vas nemojte ovaj rezultatski neuspjeh doživljavati kao tragediju, katastrofu, pljucati po igračima, izborniku i Savezu.

Sport je igra i zabava, ionako s previše grča i boli. Trofejna smo reprezentacija, sportaši su najbolje što Hrvatska ima, više sreće drugi put. Nisu momci to zaslužili. Zar mislite da itko pobjedu želi više od njih samih. Toliko toga od početka nije bilo na našoj strani, a cijelo natjecanje je na rubu regularnosti.Zato, uzmite večeras pivo i kokice, navijajte u 18.00 za Katar, a u 20.30 za Hrvatsku. Shvatite da nekad ne ide glatko, ili jednostavno ne ide. Ili kako bi rekao Mate Baturina, bivši napadač Hajduka:

“Dikod uđe, dikod ne uđe…” 

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime