SP U EGIPTU Odlično rasploženi hrvatski reprezentativci čekaju prvi dvoboj protiv Japana

Moramo se bazirati na našu igru i mislim da ne bi trebalo biti velikih problema - kaže Marin Šego


Foto: Hrvatski rukometni savez

Dok vijesti o otkazima nastupa pojedinih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Egiptu sustižu jedna drugu, a Svjetska rukometna federacija (IHF) traži njihove zamjene, hrvatska rukometna reprezentacija u miru čeka početak natjecanja.


Nova runda testiranja, više nitko ne zna koja po redu , pokazala je da u hrvatskim redovima nema razloga za brigu. Kompletna delegacija negativna je na oba testa na korona virus, koja su jučer provedena po dolasku u Egipat.

Izbornik Lino Červar do prvog susreta s Japanom, 15. siječnja, ima jednu zadaću, posebnu mentalno pripremiti igrače na ono što ih očekuje u Egiptu na terenu, najprije dvorane Borg El Arab u Aleksandriji, a kasnije u drugom, a nadamo se i završnom krugu u Kairu. Jako je bitno da svi ostanu zdravi, da se maksimalno čuvaju i poštuju stroge upute naših liječnika, ali i domaćina. Jer iskustva drugih reprezentacija, pokazuju da samo jedan zaraženi može unijeti potpuni nemir u ekipu i srušiti sve ono što je pomno građeno nekoliko mjeseci.

Reprezentacija je inače smještena u jednom vrlo lijepom Resortu Hotela Tolip North, 80-tak kilometara od Aleksandrije, odnosno dvorane u kojoj igra. Tu su sve reprezentacije i novinari koji prate natjecanje u skupinama C (Hrvatska, Japan, Angola, Katar), odnosno H (Slovenija, Rusija, Bjelorusija i Koreja). Riječ je o svojevrsnom “balonu”, iz njega se ne smije izaći, osim kada se ide na utakmice. Pa i tada uz poseban prijevoz i pratnju organizatora natjecanja.

Ali za razliku od sličnog balona na Europskom prvenstvu rukometašica nedavno u Danskoj, ovdje ima prostora za šetnju, čak se može doći i do mora tako da će to biti znatno lakše podnijeti. Osobito ako se temperatura još malo podigne s današnjih plus 17 stupnjeva. Za razliku od Koreje, Japana i Bjelorusije, naša reprezentacija je smještena u vilama hotela Tolip. Po trojica igrača su u njima, a prostor je otprilike veličine 120 kvadrata, i dovoljan je za komforan i miran boravak.

Reprezentacija je tijekom jutra odradila laganu aktivaciju u krugu hotela, a poslijepodne ih čeka i prvi trening u dvorani u kojoj će igrati. Svi su s nestrpljenjem čekaju da se malo rastrče, preznoje. Posljednji pravi trening imali su u ponedjeljak navečer. Kako se približava prvi susret tako se primjećuje i da raste uzbuđenje kod igrača. Evo njihovih dojmova o domaćinu Svjetskog prvenstva i njihovom trudu i želji da Prvenstvo bude maksimalno dobro i sigurno organizirano.–  Dojmovi su dobri, smještaj je dobar, temperatura je u redu, nije previše toplo. Jučer smo imali dva testiranja, smjestili se u sobu dok nisu došli rezultati, i hvala Bogu, svi smo na testu bili negativni. Jutros smo imali doručak, šetnju i istezanje i popodne idemo u dvoranu na trening. Možemo prošetati na svježem zraku u sklopu kućica ovog resorta. Gledali smo već video Japana, brzi su i dosta neugodni. Mi se moramo bazirati na našu igru i mislim da ne bi trebalo biti velikih problema – kaže Marin Šego, reprezentativac Hrvatske.

Svi za Petrinju

Prisnažuje i reprezentativac Ivan Čupić:

–  Najbitnije da su svi rezultati negativni, to je ono čemu smo se nadali i zašto smo zadovoljni, to je taj prvi korak. Izolirani smo tu u kućicama i međusobno se družimo. Dva dana prije utakmice ćemo provesti u analiziranju Japana, u razgovoru međusobno i maksimalno koncentrirano dočekati otvaranje Svjetskog prvenstva. Svi smo dovoljno iskusni i sabrani, znamo da je dug turnir. Sigurno da će biti malo pozitivne nervoze, ali vjerujem da ćemo napraviti taj prvi korak već protiv Japana. Zbog cijele situacije koja se događa u Lijepoj našoj, u ovim svim nedaćama, misli su nam i tamo, i nadam se da možemo pomoći ljudima da zaborave na dva do tri sata na probleme i da ih pokušamo malo obradovati – zaključuje Čupić.

Pred hotelom snimili su i fotografiju s porukom za grad razoren potresom, za Petrinju. Isti transparent već su ranije pustii niz hotelsku sobu.

Raspored utakmica Hrvatske u skupini C:

Petak, 15. siječnja 2021.
18:00h Hrvatska – Japan

Nedjelja, 17. siječnja 2021.
18:00h Angola – Hrvatska

Utorak, 19. siječnja 2021.
18:00h Hrvatska – Katar

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime