Građani Solina ostali su zgroženi nakon što su primijetili da se na lokaciji od samo nekoliko metara od Osnovne škole don Lovre Katića u Solinu planira otvoriti automat klub „Arena casino“.

Povodom toga gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević sazvao je konferenciju za medije. Na konferenciji su o ovoj problematici govorili gradonačelnik Grada Solina Dalibor Ninčević, pročelnik UO SDŽ za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić i ravnateljica Osnovne škole don Lovre Katića Anđelka Slavić.

Gradonačelnik Ninčević se o ovom problemu osvrnuo i putem društvenih mreža.

POBUNA U SOLINU “Je li moguće da će se dozvoliti da naša djeca odrastaju i igraju se pored kockarnice?”

– Danas sam na konferenciji za medije održanoj u dvorištu OŠ don Lovre Katić, zajedno s ravnateljicom i pročelnikom Županijskog odjela za prosvjetu i uz prisustvo velikog broja roditelja učenika, jasno i odlučno izrazio svoje protivljenje namjeri otvaranja automat kluba u neposrednoj blizini škole.Zahtjev za izdavanje odobrenja za otvaranje casina ili automat kluba podnosi se Ministarstvu financija, koje temeljem dostavljenih podataka o lokaciji na kojoj se namjerava otvoriti automat klub izdaje predhodno mišljenje za lokaciju BEZ ZNANJA, MIŠLJENJA ILI SUGLASNOSTI GRADA.

Nije slučajno da se za otvaranje ovakvih sadržaja biraju lokacije koje su u blizini odgojno-obrazovnih ustanova i vjerskih objekata jer blještavilo reklama, zabrana ulaska maloljetnim osobama izaziva kod djece znatiželju… Kakvu poruku šaljemo djeci kada ih na izlazu iz škole čekaju vrata automat kluba?

Izmjenama i dopunama Pravilnika o prostorno-tehničkim uvjetima za otvaranje casina i automat klubova iz ožujka 2020 god. propisano je da udaljenost lokacije casina ili automat kluba od vrtića, škola i vjerskih objekata ne smije biti manja od 500 metara.
Pogađate, zahtjev za otvaranje automat kluba na ovoj lokaciji podnesen je prije stupanja na snagu gore navedenih Izmjena i dopuna Pravilnika pa se ograničenja ne primjenjuju za ovu lokaciju.

Nisam protiv casina i automat klubova, ali lokacije za njihov rad trebaju biti na primjerenijim mjestima, udaljene od škola, vrtića, crkava.
Dragi roditelji, učitelji i nastavnici, imate moju podršku u nastojanju da naša djeca imaju zdravo i veselo odrastanje oslobođeno izazova kocke i klađenja.

Zatražit ću od nadležnih službi provjeru svih izdanih dozvola i suglasnosti. Svim legitimnim sredstvima (uključujući i prosvjed zajedno s vama) borit ću se za interese naše djece – napisao je Ninčević.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime