Solinski gradonačelnik podijelio edukativne crtanke mališanima u vrtiću: Neka se od malih nogu uče o održivom gospodarenju otpadom i zaštiti okoliša

Crtanke su tiskane na recikliranom papiru za djecu predškolskog uzrasta

Dana 7. studenog u sklopu provedbe informativno-obrazovnih aktivnosti na projektu Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Solina gradonačelnik Grada Solina, Dalibor Ninčević podijelio je edukativne crtanke djeci Dječjeg vrtića Cvrčak, vrtićka jedinica Jadro.


Crtanke će biti podijeljene i u još nekoliko vrtića na području Grada tijekom tjedna čistog okoliša.

Crtanke su tiskane na recikliranom papiru za djecu predškolskog uzrasta a sadržaj je edukativnog karaktera s tematikom održivog gospodarenja otpadom i zaštite okoliša.

Tjedan čistog okoliša u vrtićima odvija se u suradnji s odgajateljima, tijekom kojeg se kroz izradu uporabnih predmeta od starog tekstila, papira, kutija i drugih iskoristivih materijala, bojanje edukativnih crtanki i praktične aktivnosti djecu podučava kako smanjiti količinu otpada i potiče na odlaganje otpada u posude za određenu vrstu otpada. Tijekom podjele crtanki djeca su u komunikaciji s gradonačelnikom pokazala zainteresiranost za navedenu tematiku te kako su svjesna važnosti zaštite okoliša i upoznata s pojmom razvrstavanja otpada stoga će navedene radionice dodatno pomoći u razvoju njihove svjesnosti i znanja na tom području.

Projekt Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta Grada Solina ukupne je vrijednosti 4.086.620,26 kuna a sufinanciran je iz Kohezijskog fonda u okviru Operativnog programa  Konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju 2014.-2020. u iznosu 85% prihvatljivih sredstava (dodjeljena su bespovratna sredstva u iznosu od 3.315.333,31 kune).

Razdoblje provedbe projekta je od 17. studenog 2017. do kraja provedbe svih projektnih aktivnosti, 19. prosinca 2019. godine. U sklopu projekta provodi se izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta, organiziraju se informativno-edukativne aktivnosti te aktivnosti promidžbe i vidljivosti vezano za korištenje reciklažnog dvorišta i pravilno odvajanje otpada.

Trenutno je u izradi mrežna web stranica koja će sadržavati sve aktualne informacije o reciklažnom dvorištu, upute za pravilno razvrstavanje otpada u kućanstvima, o koristima sprječavanja nastanka otpada i drugim informacijama o mjerama unaprjeđenja gospodarenja otpadom i zaštite okoliša.

U sklopu aktivnosti na projektu izrađen je animirani film i prezentacija, tiskane crtanke, plakati, brošure i letci, educirani djelatnici Grada, te održana predavanja i radionice po mjesnim odborima Grada. Cilj projekta je povećati odvojeno prikupljanje problematičnog otpada, otpadnog papira, metala, stakla, plastike, tekstila, krupnog komunalnog otpada i posebne kategorije otpada na području Grada Solina i smanjiti količinu otpada koja se odlaže na odlagalište.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime