Solinjanin Jakov Teklić istrčao maraton i u brazilskom Riju

"Moj sportski projekt sastoji se od Top 10 svjetskih maratona"

Hrvatski maratonac Solinjanin Jakov Teklić, rođen 1951. godine, član splitskog MK Marjan, pokazao je dobru formu. Istrčao je maraton i u brazilskom Riju, 18. lipnja 2017., u konkurenciji preko 65 godina. Bio je to njegov šesti kontinent, javlja službena stranica grada Solina.


– Nakon utrke osjećam se vrlo dobro. Zadnjih sedam mjeseci istrčao sam četiri vrlo teška maratona, Havana, Dubai, Marrakech u Maroku i Rio De Janeiro. To je serija koju sam odabrao, jer su svugdje nesnosne vrućine. Presretan sam jer su svi rangirani u Top 50 najatraktivnijih svjetskih maratona, a to mi je sportski cilj. Moj sportski projekt sastoji se od Top 10 svjetskih maratona, a nedostaje mi samo London, a od kontinenata nedostaje mi samo Antartik, odnosno Južni pol. Da zaokružim Top 50, blizu sam kraja a moram još istrčati Novi Zeland, Toronto, Kineski zid, London i Antartik – rekao je Jakov Teklić, te se osvrnuo na posljednju u Brazilu:

– Bio je jedan od najtežih obzirom da sam u ožujku i travnju imao probleme s petnim trnom, stoga sam bio nespreman. Bilo je pakleno vruče, oko 30 stupnjeva i od 90 do 95 posto vlaga. Mnogi maratonci su već poslije petog kilometra počeli hodati, bila je prava sauna. Limit je bio osam sati a ja sam 42,195 km istrčao za pet sati i 14 minuta. Istrčalo je po običaju 90 posto prijavljenih. Bio sam jedini Hrvat na utrci, kao i u Sidneyu, Maroku i Honoluliju.

O izvršenju planiranog projekta, je rekao:
– Slijedeći maraton je 18. kolovoza na Islandu, nadam se da će ići sve po planu. Slijedeće godine je plan istrčati London, Kineski zid i Toronto, no ovisiti će o sponzorima i donatorima. Zahvaljujem se Gradu Solinu, koji je prepoznao moj sportski projekt i materijalno mi pomažu. Npr. Antartik bio koštao oko 8,5 tisuća eura. Stoga će sve ovisiti i o sponzorima – rekao je neumorni Jakov Teklić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0