Solinjanin dragovoljno predao oružje, a to mogu učiniti svi oni koji ga imaju kod kuće

Protiv osobe koja ga dragovoljno preda neće se pokretati ni prekršajni niti kazneni postupak.


Policijski službenici Policijske postaje Solin su po zaprimljenom pozivu građanina izašli na teren na solinskom području i dolaskom na adresu od građanina preuzeli oružje.


“Ovom prilikom zahvaljujemo građaninu na ukazanom povjerenju, te koristimo priliku da još jednom pozovemo sve one koji još negdje u svojim domovima drže i čuvaju oružje ili eksplozivna sredstva da ga dragovoljno predaju”, poručuju iz PU splitsko-dalmatinske.

Oružje se može predati pozivom policije na broj 192 nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo. Protiv osobe koja ga dragovoljno preda neće se pokretati ni prekršajni niti kazneni postupak.

Podsjećamo i da akcija ”Manje oružja – manje tragedija”, koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj, još uvijek traje te da građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole.

Isto tako, upozoravaju građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime