S iznimno uspješnim turističkim rezultatima, porastom od 43 % u broju dolazaka (32 055) i 35 % u broju noćenja (87 937) u 2018. godini u odnosu na 2017. godinu, zadovoljstvo nam je najaviti manifestaciju “SOLIN WINTERfest” koja će se održati od 12.siječnja do 14.veljače 2019.godine na području grada Solina u organizaciji TZ grada Solina u suradnji s gradom Solinom. Projekt se provodi u partnerstvu s Javnom ustanovom u kulture Zvonimir, GK Solin, Centrom za djecu, mlade i obitelj, hotelom President, Restoranom Gašpić, koncesionarom Gašpine mlinice, Arheološkim muzejom u Splitu te uz potporu općine Klis i TZ grada Sinja, najavili su iz TZ grada Solina.

Riječ je o projektu zimskog festivala, jedinog takvog u županiji, koji se već treću godinu zaredom organizira u Solinu, a koji kroz 4 različite teme prikazuje svu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina kako sugrađanima i posjetiteljima okolnih gradova, tako i turistima te kao najmlađi grad u RH ukazuje na važnost obitelji i života. Dakle osim edukacije svojih sugrađana (djece i odraslih) te osmišljavanja kulturnih sadržaja u toku zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen i s ciljem razvoja turističke ponude vansezone i pozicioniranje grada Solina kao destinacije koja živi 365 dana u godinu, sukladno strateškim ciljevima razvoja turizma u RH.

Program Solin winterfesta se sastoji od 21 događanja (radionice, povijesne interpretacije,
tematski razgledi, Noć muzeja, Plesnjaci), koji će se održavati u zatvorenim prostorima grada Solina, od Gašpine mlinice, Restorana Gašpić, hotela President, Javne ustanove u
kulture Zvonimir, arheološkog lokaliteta Salona, GK Solin te Centra za djecu mlade i obitelj.

Iz Turističke zajednice napominju kako je ulaz na sva događanja slobodan osim za događanja Lovački party 12.01. i plesnjak „Dalmacija u mom oku“ 02.02. gdje je organizator Restoran Gašpić u suradnji s TZ grada Solina.

Za događanja označena zvjezdicom potrebno je najaviti se u TZ grada Solina tjedan dana prije početka održavanja događanja. Ukoliko se radi o djeci čiji je posjet već najavljen putem OŠ i vrtića, nije potrebna dodatna najava sudjelovanja u TZ Solin.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime