Zimska ciklona protekle noći premještala se preko Jadrana dalje prema Otrantu. Velik dio Dalmacije prekrio je snježni pokrivač. Jutros je gotovo cijela Dalmatinska zagora osvanula pod debelim snježnim pokrivačem. Najviše snijega palo je u okolici imotskog i okolici Vrlike gdje snježni pokrivač ponegdje doseže nevjerojatnih pola metra. Ovakve visine snijega nisu se spominjale bilo gdje u službenim upozorenja.

Grad Imotski jutros službeno mjeri 23 centimetra snijega. Prvi ozbiljniji ovogodišnji snijeg nije donio veće probleme oko Imotskog, zimske službe očistile su ulice u gradu i prilazima gradu. Slično stanje je u Vrgorcu i cijeloj vrgoračkoj krajini.

Obilan snijeg pao je noćas u cijelom cetinskom području i zamosorju. U Gornjem Docu u Poljicima noćas je palo 20 centimetara snijega a 10 do 20 centimetara snijega palo je gotovo u cijeloj cetinskoj krajnji. Do 20 centimetara snijega palo je na području Dugopolja. Snijeg je pao i na području Knina i Drniša.

Bliže moru zabijelio se Klis, Tugare. Srinjine i Gornja Podstrana. Snijeg je zabijelio i mostarska naselja Gornje Sitno i Dubrava.

Niti otoci nisu ostali bez snijega, pa je vidova gora na Braču dobila preko 15 centimetara snijega. Zabijelili su se i vrhovi Hvara, pa čak i Šolte.

Do kraja tjedna oborina više neće biti, ali će sutra biti sve hladnije, pa su za vikend u Zagori ujutro mogući i dvoznamenkasti minusi. Snijeg koji je danas pao u Zagori, mogao bi se zadržati sljedećih desetak dana.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime