SNJEŽNE RADOSTI NA MOSORU Posjetitelji odmjerili snage u grudanju: “Imamo svega, čak i ‘fažol to go'”

Ako mislite danas planinariti, obucite se iznimno toplo. Ovako je to izgledalo jučer...


Aktualni hladni val osim zahlađenja donio je jučer snijeg dijelovima Dalmacije. Zabijelili su se srednjodalmatinski otoci, ali i dio Zagore. Iako su mu se mnogi nadali, snijeg nije zabijelio Split i okolicu.


Ipak, ljubitelji snijega mogu doći na svoje ako posjete Mosor. Tamo se prvi tragovi snijega mogu pronaći od oko 600 metara nadmorske visine, a od 800 ga ima nekoliko centimetara.

Općenito, jučerašnja ciklona nije bila bogata vlagom pa ni snijega nema kao kod onih cikloni koje prolaze točno preko našeg područja. Usprkos snijegu i temperaturama duboko ispod nule, posjetitelja na planinarskom domu Umberto Girometta tijekom subote nije nedostajalo.

Domar Špiro Gruica, njegova kći i unuk pobrinuli su se da sve posjetitelje dočekaju topli planinski čak i planinarski ručak.

– Imamo sve, čak i fažol to go – kazala je u šaljivom tonu Josipa Maroš, Špirova kći.

Prvi snježni pokrivač nakon nekoliko tjedana pauze motivirao je posjetitelje doma na zimske radosti pa je “pala” tura grudanja, a neki su guštali valjajući se u kasnozimskom snijegu.Snježnih oborina tijekom nedjelje neće biti, no snijeg se neće topiti jer će cijeli dan biti ispod nule. Ipak, potencijalne posjetitelje planina upozoravamo na jaku i olujnu buru zbog čega će osjet hladnoće biti vrlo izražen. Ako mislite danas planinariti, obucite se iznimno toplo!U nastavku pogledajte fotogaleriju snježnih radosti jučer snimljenih na Mosoru.

Moja reakcija na članak je...
Vau
21
Haha
3
Hagić
5
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime