SNIMLJENO STAROM FOTO OPREMOM Trogirski fotograf snimio prekrasne jesenske boje Paklenice

Fotografije su nastale na pješačkoj stazi prema lugarnici. Korištena je foto oprema stara više od 30 godina, točnije KIEV60 foto aparat


Nacionalni park Paklenica obuhvaća područje prepoznatljivih kanjona Velike i Male Paklenice, okomito urezanih u južne padine planine Velebit. Sazdana od krša, Paklenica obiluje najrazličitijim stjenovitim “skulpturama” koje se izmjenjuju sa šumovitim udolinama i planinskim livadama. U njedrima skriva raskošno podzemlje ljepote kojega najbolje dočarava špilja Manita peć. Orhideje i ljiljani na zelenim proplancima, endemski zvončići na strmim stijenama, guste šume crnog bora te najrazličitije vrste leptira i ptica, tek su dio bogatog biljnog i životinjskog svijeta koji obitava na prostoru Parka.


Paklenica je i poznato europsko penjačko središte. Penjalište se nalazi na samom ulazu u kanjon Velike Paklenice gdje se stijene uzdižu i do 400m visine. Penjalište raspolaže s gotovo 400 penjačkih smjerova različitih težina i dužina, a sezona penjanja u Paklenici traje od ranog proljeća do kasne jeseni.

Sve ljepote Paklenice moguće je doživjeti jedino pješačenjem, a upravo tome služi preko 150 km uređenih planinarskih staza. Posebnu draž ovom prostoru daje blizina obale koja omogućuje jedinstven doživljaj svih čari planine i mora na jednom mjestu.

U nastavku vam donosimo fotografije jesenskih boja iz ovog našeg prirodnog bisera.

– Fotografije su nastale na pješačkoj stazi prema lugarnici. Korištena je foto oprema stara više od 30 godina, točnije KIEV60 foto aparat. Snimano je na 120 film (srednji format) veličine negativa 6x6cm. Korišten je Fuji Provia 100F tvz “slide” film ili “pozitiv” film. Film je ručno razvijen – kazao nam je autor fotografija Antonio Miše.

Vukovar, Vinkovci i Kopački rit kroz objektiv trogirskog fotografa Antonija MišeSpomen područje Jasenovac kroz objektiv trogirskog fotografa Antonija Miše

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime