SNIJEG PONEGDJE PADA DO MORA Pahulje na Makarskoj rivijeri, u planinama do -9

Dan obilježava bura, koja je umjerena do jaka s povremenim olujnim udarima

Kao što se i najavljivalo, stiglo nam je dugo očekivano zahlađenje. Sinoć je snijeg pao u višim predjelima Dalmatinske zagore, a jutros su pahulje vidjeli i stanovnici Makarske rivijere.


Također, čitatelji nam javljaju da snijeg pada i na imotskom području, a pokrivač se stvorio na Kamenskom.

Temperature zraka u Zagori su niske i kreću se oko 3 Celzijeva stupnja. Uz obalu su temperature također osjetno pale u odnosu na jučer i uglavnom su od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

Najhladnije je u planinama pa se primjerice na Dinari temperatura spustila na -9 Celzijevih stupnjeva. Dan obilježava bura, koja je umjerena do jaka s povremenim olujnim udarima. Makarsko primorje biježi udare bure do 108 km/h, a olujni udari su i u Splitu te dosežu 80 km/h.Izvješće HAK-a

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Na dijelu dionice autoceste A1, između tunela Bristovac i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog olujnog vjetra.Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u unutrašnjosti. Mogući su odroni. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) između Ruskamena i Lokve Rogoznice vozi se kroz odmorište uz privremenu prometnu signalizaciju (semafore), a u Slanom (Banja) vozi se jednim trakom, naizmjence.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. Meni je to ok ali bilo bi bolje da snijeg zabjeli cijelu dalmaciju i otoke kao 2012 što ga je palo 30-ak cenata.Meni to paše još da je ugodnih -5°C.Ja sam navikao na to vrijeme od rođenja.Ekstremne vručine sa 40°C i više ne podnosim bez klime.Smeta mi najviše znoj i manjak zraka.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime