Snažna eksplozija odjeknula u Madridu: Najmanje dvoje mrtvih, zgrada gori iznutra

Uzrok eksplozije je plin


 


U Madridu je nešto nakon 15 sati odjeknula glasna eksplozija koja se čula u cijelom gradu. Prema prvim informacijama, radi se o eksploziji plina.

Najmanje dvije osobe su poginule, a osmero ih je ozlijeđeno. Jedna osoba je teško ozlijeđena, jedna umjereno, a šestero lakše, piše Index.

Uništen je gornji dio zgrade

Eksplozija je raznijela tri kata stambene zgrade iznad župnog dvora u središtu Madrida, u Ulici Toledo. Eksplozija se dogodila nedaleko turističke atrakcije Puerta de Toledo, poznatih gradskih vrata. Kako javlja El Pais, eksplozija je uništila gornji dio stambene zgrade iznad župnog dvora, u blizini doma za starije i jedne škole. U domu za starije nitko nije ozlijeđen, potvrdio je glasnogovornik doma.Društvenim mrežama šire se dramatične snimke posljedica eksplozije. Na licu mjesta je odmah stiglo devet vatrogasnih ekipa.

Dvoje mrtvih, gradonačelnik kaže da je uzrok eksplozije plin

Stanari obližnjih zgrada se evakuiraju. El Pais je potvrdio da je u eksploziji poginulo najmanje dvoje ljudi. Ekipe Hitne službe zbrinjavaju ozlijeđene. Od komada zgrade koji su letjeli zrakom nakon eksplozije lakše je ozlijeđeno i jedno dijete, potvrdili su vatrogasci za El Pais.

Gradonačelnik Madrida, Jose Luis Martinez Almedia, stigao je na lice mjesta i dao izjavu za medije.

– Čini se da je došlo do eksplozije plina u stambenoj zgradi iznad župnog dvora. Preminulo je najmanje dvoje ljudi – rekao je.

Do eksplozije došlo dok su radnici provjeravali plinske instalacije

U prilog tezi o eksploziji plina govore i navodi susjeda koji kažu da su osjetili miris plina u okolici satima prije eksplozije.

El Pais je objavio, pozivajući se na policijske izvore da je do eksplozije došlo u trenutku provjeravali plinske instalacije u zgradi.

Očevidac je izjavio televiziji Telemadrid da je najmanje jedna osoba ostala zarobljena pod ruševinama.

Gradonačelnik: Zgrada gori iznutra

U zgradi čiji gornji katovi su razneseni u eksploziji gori vatra, potvrdio je gradonačelnik Madrida.

– Zgrada gori iznutra, ali vatrogasci neće intervenirati u ovom trenutku zbog mjera predostrožnosti – rekao je.

Svjedokinja: Svi smo mislili da je zvuk došao iz škole

– Nismo znali otkud je došao zvuk. Svi smo mislili da se čuo iz škole. Popeli smo se stepenicama na vrh zgrade i vidjeli puno dima – rekla je za AP Leire Reparez, stanovnica Madrida koja živi nedaleko Puerte de Toledo.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime