“Šminka” se most na Bačvicama: Pješaci više neće morati brinuti da će im komad betona doletjeti na glavu

Radovi traju dva tjedna, a pješacima je prolazak ispod mosta do tada zabranjen


U više navrata pisali smo o problemu vezanom uz most na Bačvicama s kojeg otpadaju veliki komadi betona na pješačku stazu, čime se ozbiljno ugrožava sigurnost građana.


Osim toga, postavlja se i logično pitanje prometne sigurnosti na spomenutom mostu. Naime, preko mosta na Bačvicama odvija se cijeli promet koji stiže iz splitske gradske luke. I ove godine su se tamo stvarale gužve, ali ni blizu kao prošle godine kada je Split ostvario rekordne turističke brojke.

PREOPTEREĆNOST UZIMA DANAK S mosta na Bačvicama otpadaju komadi betona, cijevi su zahrđale i prijete prolaznicima

Zadnja obnova 2017.

Most je posljednju veliku rekonstrukciju doživio početkom 2017. kada je u njegovu obnovu  “utučeno” oko 750.000 kuna.

Most su u međuvremenu pregledali stručni djelatnici Hrvatskih cesta d.o.o. i ugovornog izvoditelja radova.

– Prilikom pregleda nije utvrđena ugroza globalne stabilnosti mosta, već su se na istome pojavila oštećenja na zaštitnom sloju betona ispod pješačke staze – kazao nam je nadzorni inženjer za održavanje Jerolim Tomasović.

Hrvatske ceste su konačno prošli tjedan započele izvedbu radova na sanaciji oštećenog zaštitnog sloja betona mosta Bačvice na državnoj cesti DC410.

Radovi dva tjedna

“U sklopu radova izvršit će se hidrodemoliranje, odnosno uklanjanje, oštećenih i degradiranih površina betona mosta te ugradnja sanacijskog morta na oštećenoj površini.

Za vrijeme radova, a u cilju osiguranja zone gradilišta, bit će onemogućena komunikacija pješaka ispod mosta. Predviđeni rok za izvedbu radova je 14 radnih dana”, poručuju iz Hrvatskih cesta.

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
1
Hagić
5
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime