Podijelite

Potvrđeno je rješenje o pokretanju istrage protiv predsjednika Gradskog vijeća Splita Jure Šundova zbog sumnje da je lažnom medicinskom dokumentacijom došao do statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida, piše Index.hr.

Šundova sumnjiče da je počinio kazneno djelo prevare te oštetio državni proračun za 268 tisuća kuna. Priznat mu je status invalida od 30% zbog PTSP-a.

Njegov branitelj je uložio žalbu na rješenje Državnog odvjetništva o otvaranju istrage, a sudac istrage je naložio da u roku od 60 dana provedu grafološko vještačenje liječničkih potpisa na spornim dokumentima. Predmet je s vještačenjem dostavljen sucu istrage koji je odbio žalbu obrane. Sada je rješenje o otvaranju istrage pravomoćno, što znači da je protiv Jure Šundova, predsjednika splitskog Gradskog vijeća, i službeno pokrenut kazneni postupak.

 O ovom slučaju doznalo se početkom rujna prošle godine kada je policija podnijela kaznenu prijavu protiv Šundova. U tom trenutku, šteta je bila tek nešto malo veća od 100 tisuća kuna. U Državnom odvjetništvu malo su pedantnije zbrajali iznose odbitaka koje je Šundov ostvario temeljem invalidskog statusa te su izračunali da se radi o šteti većoj od 250 tisuća kuna.

– Ja za to ni ne znam još. Sve sam već rekao. Uzeo sam branitelja, dokazat ću da nisam počinio nikakvo kazneno djelo, a oni neka rade svoj posao – kratko je komentirao Šundov za Index.hr.Podijelite