SLUŽBENO Minimalno popuštanje mjera: Evo kakve promjene stižu od 1. veljače

Ustvrdio da Hrvatska, uz Estoniju, trenutno ima najblaži režim epidemioloških mjera u EU


Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je u četvrtak da se, u sklopu popuštanja epidemioloških mjera, od 1. veljače svi učenici osnovnih škola vraćaju u učionice, te se dopuštaju treninzi i rekreacija na otvorenom prostoru.


Zbog pozitivnih trendova odlučili smo se za popuštanja koja nisu velika, ali su značajna za dio populacije. Fokusiramo se na djecu i odlučili smo se za povratak u školu svih učenika osnovnih škola, rekao je Božinović na sjednici Vlade.

Od ponedjeljka se proširuje i mogućnosti za bavljenje sportom, što uključuje treninge i rekreaciju, ali samo na otvorenom prostoru. Omogućuje se i korištenje bazena i balona za pojedinačne beskontaktne sportove, jer se u tim sredinama virus sporije širi zbog klora i prozračnosti.

Popuštanje se ne odnosi na korištenje zajedničkih prostorija, kao što su tuševi i svlačionice.

“Još uvijek nije trenutak za otvaranje sportskih dvorana za sport”, istaknuo je Božinović.

Najavljeno popuštanje mjera od 1. veljače je:  • Odmjereno : 65
  • OK, ali moglo je i bolje : 56
  • Razočaran sam, ovo je smiješno : 305

Ukupno glasova 426

Također je ustvrdio da Hrvatska, uz Estoniju, trenutno ima najblaži režim epidemioloških mjera u EU.Nove mjere vrijedit će od 1. do 15. veljače, a Božinović se nada da će nakon toga uslijediti njihovo novo revidiranje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
9
Hagić
1
Hmmm
6
Plač
2
Grrr
14
Molim?
4

1 KOMENTAR

  1. Kakva glupa anketa! Što znači “Razočaran sam”? A bili smo očarani prije toga? Ma daj! Zašto Božinović nosi masku ako se cijepio? Nije se cijepio, sve je bio holivudski uradak. Zašto daju nesuvisle izjave? Da bi mozak funkcionirao, čovjek mora disati. Maska je opasna, otpušta plinove koji truju. To ulazi direktno u mozak, što je vidljivo kod svih političkih elita i njihovih sljedbenika brnjičara, kod nas i u svijetu. Bill Gates ne nosi masku.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime