Kao i inače, slučajna poznanstva često izrastu u prijateljstva. Osim prijateljstva izrode se razne ideje uz poslovne i suradnje. Ovaj put je moda osim haljina skrojila i prijateljstvo udaljeno više od tisuću kilometara. Iako obje Dalmatinke, moda je jednu usmjerila u Rim, a druga je ostala u svojoj Dalmaciji.

Naime, dizajnerice Jelena Bošnjak i Slađana Krstić u samo mjesec dana su se upoznale i napravile zajedničku kolekciju. Poznato je kako je Jelena 2019. osvojila titulu za najboljeg dizajnera Europe na svjetskom natjecanju dizajna u Bakuu. Splićanka Slađana je posebna po tome što stvara u Italiji samo sa svojim oslikanim materijalima. Inače, Slađana je godinama bila potpredsjednica Hrvatske Udruge za kulturu u Rimu, te predstavlja Hrvatsku na brojnim Europskim dizajnerskim manifestacijama. Također je dobitnica “Culture trough fashion” na Malti.

Slađanin materijal oslikan je s njenim dosadašnjim kolekcijama.

Njih dvije potpuno različite, slične su po tome što vole spontanost, posebnost i modu. Jelena voli jednobojno, dok Slađana šarenilo. Tu su se našle na “pola puta”, zaigrale i uklopile Slađanin oslikani šareni materijal u Jelenine kreacije. Kako su u samu kampanju utkale sebe, odlučile su da i same budu modeli i tako je predstave. Sva ova nova kolekcija ne ostaje samo snimljena kraj zidina Dioklecijanove palače, već će ista biti izložena na sljedećem Fashion weeku u Rimu.

Kako stvaranje i umjetnost nema granice, tko zna što nas još u budućnosti očekuje od ove dvije osebujne dizajnerice.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime