Slučaj novooboljog u Hrvatskoj, radi se o osobi koja je došla iz Austrije

Novi pozitivan nalaz na koronavirus je, kažu iz Stožera, novo upozorenje da se svi građani trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera

Županijski stožer Osječko-baranjske županije izvijestio je da imaju novi slučaju koronavirusa u svojoj županiji.


“Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u zadnja 24 sata obavio je jedno testiranje uzorka na virus COVID-19 i – nalaz je bio pozitivan. Riječ je o osobi iz Osijeka koja se nedavno vratila iz Austrije te potom bila u samoizolaciji. Prije ponovnog odlaska u Austriju, provedeno je testiranje i – to je od početka epidemije ukupno 134 osoba pozitivna na koronavirus na području Osječko-baranjske županije”, priopćili su iz tamošnjeg stožera.

“Dakle, nakon tri dana bez aktivnih na COVID-19, na području županije opet imamo jednu osobu pozitivnu na ovaj virus. Prema informaciji koji smo dobili danas ujutro (13. lipnja 2020. godine) iz Zavoda za javno zdravstvo OBŽ, jednoj kontakt osobi novozaraženog određena je samoizolacija, pa su trenutno pod tom mjerom tri osobe. Istovremeno u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek testirano je 19 uzoraka, koji su bili negativni”, navode u priopćenju.

Novi pozitivan nalaz na koronavirus ujedno je, dodaju, novo upozorenje da se svi građani trebaju pridržavati propisanih epidemioloških mjera jer je prenošenje virusa i dalje moguće.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime