Slovenski pjevač Robert Ficker osvaja nagrade u Hrvatskoj…!

Nastupao je s brojnim poznatim pjevačima

Robert Ficker svoju glazbenu karijeru je započeo nakon uspješnog natjecanja u showu x factor u Sloveniji. Nakon toga je napravio 2012. godine svoju prvu pjesmu “Drugi greje ti srce” za koju je sam snimio videospot na otoku Rab. Svoje prve pjesme pjevao je na slovenskom jeziku sa slovenskim producentom Alešem Zibelnikom sve do 2017 godine, kad se prijavio na prvi hrvatski festival HIT Fest 2017 u Bedekovčini. Tamo je nastupio s pjesmom “Slatka tajna”.


Ovo je opis slovenskog umjetnika kojeg dalmatinska i hrvatska publika prepoznaje kao sjajnog momka odličnog vokala koji će sigurno, ako ovako nastavi postati miljenik na koncertnim pozornicama.U nastavku priče Robert nam ističe:

– Moj najveći hit na slovenskome jeziku je pjesma “Kristina” i “Drugi greje ti srce”. Nakon festivala HIT Fest sam počeo surađivati sa hrvatskim producentom Josipom Pokupcem iz Zagreba. Sve pjesme od tada snimam na hrvatskom jeziku i nastupam na mnogobrojnim festivalima u Hrvatskoj( Zlatne note Križevci, HIT Fest, MEF-Međimurski festival, Marko Polo Fest Korčula, Darfest….)
2018 godine snimam pjesmu „Tija san te jubit” sa klapom Jadranski Maestrali za koju mi je glazbu i tekst radio poznati hrvatski pjevač Alen Slavica, a aranžman mi je radio Josip Pokupec kao i za sve ostale pjesme na hrvatskom jeziku. Mnogo ovih pjesama je u Sloveniji izdala diskografska kuća Menart records Slovenija. Imao sam puno nastupa diljem Hrvatske i Slovenije i bio predgrupa mnogim pjevačima kao što su…Jasmin Stavros, Zdravko Škender, Daniel Popović,Danijela Martinović...


Robert ima i zapažene glazbene uspjehe kao što su :– Darfest 2017(Prva nagrada publike za pjesmu “Vruče ljeto”)
– Darfest 2018(Prva nagrada žirija za pjesmu “Suzo moja, gorkog okusa”)
– Zlatne note Križevci 2018( Nagrada za najbolju glazbu za pjesmu “Tija san te jubit”)
– Marko Polo Fest Korčula 2019(Nagrada društvenih mreža za pjesmu “Šećer i sol”)
– MEF 2019( Nastupao sa pjesmom “Ja bolujem”)
– Marko Polo Fest 2021(Nagrada za najboljega internacionalnoga izvođača festivala za pjesmu “Mjesečina”)

Nekoliko videospotova za svoje pjesme sam snimio u Sloveniji(Golica TTV produkcija, Veseljak TV produkcija) a nekoliko sa videoprodukcijom HIT iz Zagreba.
2019 godine sam u Sloveniji pravio pjesmu “Pogreška” koja se smatra mojim najvećim hitom širomHrvatske i Slovenije. Za nju je glazbu i aranžman pravio producent Aleš Zibelnik, a tekst potpisuje Rusko Richie.

Na jesen ću izdati, kaže nam Robert svoju novu pjesmu “Hvala ti more” za koju ću i također snimiti videospot na otoku Cresu. Vodio sam i emisiju Pjesmom te zovem na Jabuka TV sa voditeljicom Tihanom Gjurašin.

I za kraj priče zaista mi je želja snimiti duet po mogućnosti s nekima kao što su Žera iz Crvene Jabuke, Grašo, Danijela, možda Lidija Bačić , Škender, Doris Dragović ..
jer sam sve te drage ljude upoznao zahvaljujući mojim glazbenim nastupima u prekrasnoj Hrvatskoj. Radujem se skorašnjem dolasku u Dalmaciju.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime