Slijepa Hrvatica ide na Doru: ‘Nadam se da ću pobijediti…’

Kako kaže, vjeruje u pobjedu, ali na ovakvim natjecanjima ne može se ništa predvidjetiVideo za pjesmu “Colors” postavila je na YouTube u subotu, a do nedjelje u podne imao je skoro 45.000 pregleda. Komentatori iz cijelog svijeta oduševljeni su pjesmom koju će Bernarda Brunović otpjevati 13. veljače na Dori. Bio je to povod za razgovor s 28-godišnjom kantautoricom koja živi s obitelji u Švicarskoj, piše 24 sata.

– Moj tim i ja radili smo na pjesmama koje bi mogle imati eurovizijski potencijal. Među njima je bila i pjesma ‘Colors’, koja nam se svima učinila najprikladnijom, pa smo se prijavili na Doru i pjesma je prošla – kaže Bernarda i dodaje:

– Bit će to nastup s vrlo moćnom i pozitivnom pjesmom te njoj prikladnom vokalnom interpretacijom. Ne bih sad previše otkrivala, ali nadam se da će se svima svidjeti. Naravno, mnogo toga će ovisiti o žiriju, ali i publici te njezinim glasovima.

Kako kaže, vjeruje u pobjedu, ali na ovakvim natjecanjima ne može se ništa predvidjeti.

– Vjerujem da su svi kandidati okupili kvalitetne timove. Bit će zasigurno jaka konkurencija, ali baš to čini ovako značajan event zanimljivim – kaže za 24 sata.Na pitanje priprema li neko modno iznenađenje, Bernarda kaže da je pjesma najvažnija, ali je važna i prikladna odjeća, pa će paziti i na taj detalj.

– Moj dizajner Ivica Skoko uvijek kaže da uspije samo onaj tko marljivo radi i s tim se potpuno slažem, pa smo zajedno poradili i na stylingu.Prošle godine trebala je na Eurosongu zastupati Maltu, gdje je njezina pjesma pobijedila na izboru, no sve je propalo zbog pandemije korone.

– Smatram da, ako već tada nisu imali rješenje za prošlogodišnje predstavnike, isti su trebali pokušati ove godine. No što je tu je – dodaje Bernarda. Hrvatska publika već dobro poznaje ovu mladu djevojku s predivnim glasom koja je slijepa od rođenja. Kod nas je objavila četiri singla – “Olujna noć”, “Gdje da nađem mir”, “Ti i ja” i “Nebo”.

Bernarda je glazbenu karijeru počela u Švicarskoj, i to upravo na izboru za Eurosong. Završila je na izvrsnom drugome mjestu. A onda se 2018. godine prijavila u Njemačkoj na natjecanje “The Voice”. Zbog specifičnog i moćnoga glasa prozvali su ju “hrvatskom Adele” i prošla je do polufinala.

Bernarda se također već natjecala s pjesmom, “I Believe in True Love”, na Dori 2019. godine i tad je osvojila 6. mjesto. I ovaj put će pjevati na engleskom jeziku. Ovaj put dolazi s raspjevanom plesnom pjesmom.

– Svima želim dobru zabavu, a nek pobijedi najbolji – kaže Bernarda, piše 24 sata.

Moja reakcija na članak je...
Vau
8
Haha
1
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime