Do kraja tjedna Split će navršiti 30 dana otkako maksimalne dnevne temperature nikako nisu pale ispod 30 Celzijevih stupnjeva, a slično je i u velikom dijelu Dalmacije. Danas i dane vikenda očekuje nas stabilno i vruće vrijeme. Ipak, sve nam je bliže naglašena promjena vremena.

Danas će biti pretežno vedro. Popodne je u Zagori moguć umjeren razvoj naoblake. Noću tiho ili slab burin, danju će puhati slab do umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do 15 do 20°C, uz obalu i na otocima od 21 do 26°C. Najviše dnevne temperature većinom od 29 do 35°C.

Vedro će biti u subotu. Noću tiho ili burinom danju slab maestral. Najviše dnevne temperature većinom od 29 do 35°C.

U nedjelju veći dio dana pretežno vedro, ali će krajem dana doći do umjerenog naoblačenje, prvo u sjevernoj Dalmaciji. U noći na ponegdje u sjevernoj i dijelu srednje Dalmacije ponegdje su mogući slabi grmljavinski pljuskovi. Vjetar slab, zadržat će se vruće.

Ponedjeljak će biti promjenjiv s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno su mogući slaba kiša ili pljuskovi. Puhat će slab dnevni vjetar. Bit će vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 28 do 34°C.

U utorak promjenjivo. Više sunčanih razdoblja ujutro, a više oblaka, kiše, pljuskova i grmljavine u drugom dijelu dana osobito navečer kada je ponegdje moguće nevrijeme. Najduže će se suho zadržati na jugu Dalmacije. Vjetar slab. Temperature bez veće promjene u odnosu na ponedjeljak ili neznatno niže.

Srijeda će biti nestabilna s čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Osjetno će zahladiti, a na sjeveru Dalmacije bit će umjerene do pojačane bure. Najviše dnevne temperature ponegdje u Zagori ispod 20 stupnjeva, uz obalu i na otocima većinom od 20 do 25°C.

Očekivana sinoptička situacija u srijedu

U četvrtak će ponovni biti stabilnije, a nova promjena vremena moguća je u drugom dijelu petka. To bi mogao biti uvod u vrlo promjenjiv vikend, što svakako nije dobra vijest za organizatore Ultra Europe festivala.