Sletio s piste: Nezgoda zrakoplova hrvatskog avioprijevoznika u Belgiji

Zrakoplov hrvatskog avioprijevoznika JungSky tipa Cessna 525A CitationJet CJ2 (reg. oznake 9A-JSC) imao je nezgodu prilikom slijetanja u Zračnu luku Antwerp u Belgiji


Foto: Marko Posavec

Zrakoplov JungSkya, privatne hrvatske aviokompanije sa sjedištem u Zagrebu, sinoć je (30.01.2021.) na letu iz Napulja za Antwerp u Belgiji imao nezgodu prilikom slijetanja u spomenutu belgijsku zračnu luku.


Zrakoplov se nije zaustavio na uzletno-sletnoj stazi već na travnatoj površini iza kraja piste. Nezgoda se dogodila u 20 sati i 57 minuta po lokalnom vremenu, ozlijeđenih nema. Kao razlog spominje se kasni “touchdown”, piše Croatian Aviation.

Belgijska agencija za civilno zrakoplovstvo pokrenula je istragu. Svi najavljeni letovi prema Zračnoj luci Antwerp sinoć su nakon spomenutog incidenta preusmjereni u Zračnu luku Maastricht.

Kompanija je osnovana 2009. godine, Flotu čine dva Cessna 525A CJ2 mlažnjaka s kojima prometuju na destinacije diljem Europe i sjeverne Afrike, a godišnje odrade više od 1.200 letova i to na više od 200 različitih zračnih luka u 40-tak različitih zemalja. Letove obavlja dvočlana posada, kapetan posade i kopilot. Zrakoplovna baza, kao i sjedište kompanije je u Zagrebu, piše Croatian Aviation.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
1
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime