SLAVLJE NA ISTOKU SPLITA “Dvije godine HT-ov odašiljač ilegalno ‘zrači’ na Gradini. Napokon je uklonjen”

"Ukazivali smo godinama i borili se da se odašiljač ukloni. On nije prikladan mjestu na kojem se nalazi. Napokon su se ostvarile želje naših sugrađana", kazuje za Dalmaciju Danas Petar VarvodićDošao je kraj dugogodišnje agonije stanovnika Mjesnog odbora Kamen. Naime još prije 17 godina na tom području Gradine postavljen je odašiljač Hrvatskog telekoma na koji su mještani od samog početka upozoravali, a prije nekoliko godina stanovnici su organizirali i prosvjed.

PROSVJED NA KAMENU PROTIV POSTAVLJANJA ODAŠILJAČA “Nedopustivo je da se zdravlje ljudi podređuje sitnim privatnim interesima”

Naime, ugovor Grada Splita i Hrvatskog telekoma bio je pet godina s mogućnošću produženja istoga. Međutim, iako su građani, ali i predstavnici Mjesnog odbora Kamen od početka upozoravali da to nije prikladno mjesto za odašiljač zbog zdravlja i sigurnosti stanovnika ovog dijela Splita, odašiljač je ipak postavljen u staroj jezgri GK Kamen.

Stanovnici Kamena slave: Otkazan ugovor za repetitor na povijesnoj kamenskoj GradiniIzgirali stanovnike i Grad

– Ugovor je produžen ukupno dva puta i repetitor je na Gradini trebao biti ukupno 15 godina. Međutim, Grad Split je HT-u u travnju 2019. godine raskinuo ugovor, a odašiljač je na tom mjestu stajao još gotovo pune dvije godine iako je HT bio dužan u roku od dva tjedna isti ukloniti i vratiti cijelo područje u prvobitno stanje – objašnjava nam predsjednik MO Kamen Petar Varvodić.Prema njegovim riječima HT je izigrao stanovnike, ali i načela raskida ugovora. Potpuno su ignorirali upute koje su dobili sukladno zakonu i ugovoru.

– U kolovozu 2019. godine našom inicijativom Grad Split je tužio Hrvatski telekom, jer je to jedni pravni lijek koji im je u ovim trenutcima ostao. Prema mojim neslužbenim informacijama još niti jedna rasprava nije održana nakon ove tužbe Grada – ističe Varvodić koji nam naglašava da HT svoj odašiljač na toj lokaciji već gotovo dvije godine drži ilegalno i van zakona.

“Konačno, uklonjen je odašiljač”

Ipak, prema današnjim informacijama izgleda da je na zadovoljstvo MO Kamen i svih stanovnika došlo do određenog rješenja. U prijepodnevnim satima HT je konačno uklonio odašiljač s Gradine na splitskom Kamenu.

– Sretni smo zbog toga. Ukazivali smo godinama i borili se da se odašiljač ukloni, jer on nije prikladan mjestu na kojem se nalazi. Napokon su se ostvarile želje naših sugrađana. Ovim putem želim se od srca zahvaliti gradskim službama i vlastima Grada jer su imali dovoljno razumijevanja za naše zahtjeve – kazuje za Dalmaciju Danas Petar Varvodić.

Podsjećamo, prije više od dvije godine GI “Mihovil Kamen” organizirala je mirni prosvjed zbog ovog problema u istočnom dijelu Splita. Izgleda sa su se želje građana napokon ostvarile.

Moja reakcija na članak je...
Vau
17
Haha
4
Hagić
4
Hmmm
1
Plač
2
Grrr
1
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime