Škoro počeo prikupljati potpise: “Tko kaže da će biti drugog kruga izbora?”

"Političar može biti uistinu svatko, pjevač ne može baš svatko", rekao je Škoro prilikom prikupljanja potpisa


Potencijalni predsjednički kandidat, Miroslav Škoro, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu prikuplja potpise za službenu kandidaturu. Treba prikupiti minimalno 10.000 potpisa, a tom je prilikom komentirao i aktualna pitanja u zemlji.


“Političar može biti uistinu svatko, pjevač ne može baš svatko”, rekao je Škoro prilikom prikupljanja potpisa.

Objasnio je i svoj prijedlog o tome da narod bira glavnog državnog odvjetnika. “To je jedno moje razmišljanje koje je utemeljeno na anglosaksonskom pravu, mi smo u mnogim stvarima među zadnjima u Europi, bilo bi dobro da po nečemu budemo i prvi. Ne vidim zašto se ne bi glavnog državnog odvjetnika biralo na izborima kao što se bira predsjednika države”, rekao je Škoro, dodavši da bi na taj način izbor te funkcije bio transparentniji i bolji.

Što se tiče anketa, Škoro je rekao da se veseli rezultatima izbora upravo zbog njih, “možda čak i najviše”, obzirom da ga prema nekima podržava uglavnom starije stanovništvo, dok mu prema drugima, kako je rekao, potporu izražava gotovo isključivo mlađa populacija.

Upitan vidi li se u drugom krugu, Škoro je odgovorio protupitanjem. “Tko kaže da će biti drugog kruga? Možda netko pobijedi u prvom krugu”, rekao je.

Prljavu kampanju neće voditi, istaknuo je. “Ja nisam počeo, nisam je vodio i neću je voditi. To je ispod razine moga dostojanstva i žao mi je ljudi koji to rade”, rekao je Škoro.

Komentirao je i kakva će biti njegova politika prema Bosni i Hercegovini, bude li izabran za predsjednika države, javlja N1.

“Politika prema BiH će biti vrlo jednostavna. Za početak ću imenovati posebnog savjetnika za BiH, zbog toga što je to vitalni interes ne samo Republike Hrvatske, nego je to zemlja u kojoj bi hrvatski narod trebao biti suveren, a to trenutno nije jer gospodin Komšić nije legitimni predstanik hrvatskog naroda”, rekao je Škoro.

Što se tiče odnosa prema Srbiji i njezinih pregovora oko ulaska u Europsku uniju, Škoro je rekao: “Mi smo morali ispuniti vrlo visoke standarde za ulazak u Europsku uniju. Isto to očekujem i od Srbije, ništa manje i ništa više.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. Ispravak netočnog navoda: svatko može biti predsjednik i pjevač. A za drugi krug….. možda Skoro zna što mi drugi ne znamo… Tko zna… ili ZNA SE, samo drugo pakiranje. 😏

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime