Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs sudjelovao je na sastanku Nacionalnog stožera s lokalnim stožerima civilne zaštite. Na izlasku je kratko rekao da škola počinje 7. rujna.

– Škola počinje 7. rujna i gotovo, u svim županijama – jedino je što je rekao ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Više detalja o sastanku Nacionalnog i lokalnih stožera trebali bismo doznati na konferenciji za medije u 14 sati.

”Imamo pristup da će se nastava odigravati sukladno mogućnostima škole i epidemiološkim mjerama”, istaknuo je Fuchs. Objasnio je da postoje različite varijante ovisno o tome kakav će biti scenarij. ”Sukladno mogućim promjenama, nadam se nabolje, lokalni stožeri moći će davati dozvole ravnateljima da se mjere u pojedinoj školi olabave”, otkrio je za N1.

Kako će prvašići prvi dan u školu

Za prvi dan škole za prvašiće ministar je rekao da će s njima moći biti samo jedan roditelj.

”Škola za prva četiri razreda odvijat će se po sistemu “balončić” ili “mjehurić”. Isti je princip, samo nismo konačno dogovorili koji će biti termin. Radi se o tome da se pokušava što je više moguće smanjiti kontakte među grupama i taj je princip moguće primijeniti u razrednoj nastavi, gdje su sva djeca istog razreda uvijek na jednom mjestu, skupa sa svojim učiteljem ili učiteljicom”, opisao je Fuchs. Za više razrede postoji cijeli niz razrađenih modela, ali o detaljima sad nije želio govoriti.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime