Unatoč očekivanju čitatelja i interesu javnosti, portal BOLinfo.hr ne može izvijestiti o radu lokalne samouprave jer niti nakon višestrukih ljubaznih molbi portal nije od Općine Bol dobio ni materijale kao ni poziv na sjednicu općinskog vijeća, iz nepoznatih razloga. Portal ima važeći dopis o dopuštenju nazočiti sjednicama koji nije opozvan niti smo na bilo koji način obaviješteni o održavanju posljednje 3. sjednice, nije stigao poziv na sjednicu kao ni materijali.

Na dopis Općini, poslan prije 9. sjednice Vijeća, koji je upućen kao podsjetnik i molba da nam se i dalje šalju materijali i pozivi, a za koju također nismo dobili poziv ni materijale, ali smo znali da se održava pa smo nazočili, do danas nismo dobili odgovor, piše BOLinfo.hr.

Na drugi dopis, poslan nakon 10. sjednice Vijeća, kojim smo opet pitali isto, također do danas nismo dobili odgovor, odnosno nismo ni za 11. sjednicu Vijeća Općine Bol dobili poziv ni materijale.

U nastavku prilažemo mail predsjednika Vijeća u kojem nam se dopušta nazočiti sjednicama te oba maila u kojima molimo za poziv i materijale za sjednice, a koji su upućeni načelniku i predsjedniku Vijeća i na koje do danas nismo dobili odgovor.

Može se opravdati time da je poziv objavljen na stranicama Općine, međutim, osim što se poziv objavi u zadnji trenutak, moramo priznati da se ne osjećamo dobrodošlima. Na telefonski upit zašto ne dobivamo pozive i materijale, dobili smo samo kratak odgovor od pročelnika da su tako odlučili načelnik i predsjednik Vijeća.

Možda je problem što mi pišemo činjenice i samo provjerenu istinu, dok drugi ‘nezavisni’ portal za pisanje ‘podobnog’ prima i primio je od Općine Bol samo u zadnje 3 godine preko 126.000 kn:
za 2016. – 27.000 kn + PDV = 33.750 kn
za 2017. – 34.500 kn + PDV = 43.125 kn
u 2018. će primiti: 39.600 kn + PDV = 49.500 kn

Uz plaćanje ‘nezavisnom’ portalu, Općina Bol plaća svoju web stranicu i objave na istoj, drugoj tvrtki (Felidae d.o.o. iz Supetra), godišnje 32.400 kn + PDV = 40.500 kn. Dakle u 3 godine, od 2016. do 2018., ukupno preko 120.000 kn.

Mi ćemo se i dalje truditi koliko možemo i dalje pisati istinu te objavljivati sve što pošaljete, a u skladu je s uvjetima korištenja portala BOLinfo.hr, i to bez primanja donacija od Općine Bol kako bi i dalje uistinu ostali nezavisni, javlja BOLinfo.hr.

Zbog svega navedenog, portal BOLinfo.hr morat će se obratiti Povjerenici za informiranje kao i Ministarstvu uprave Republike Hrvatske budući da lokalna samouprava tj. Općina Bol navedenim postupanjem krši elementarne medijske slobode i uskraćuje javnosti pravo na informacije što je nedopustivo, navode s portala.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime