Nastavlja se obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Djeca vukovarskih osnovnih škola zapalila su lampione duž Križnoga puta, od Borovo commerca do crkve Gospe Fatimske u Borovu naselju, a u Borovo commercu ispred ostataka nekadašnje ratne bolnice i skloništa.

U organizaciji “Vukovarskih majki” održan je program “Žrtva Borova naselja za domovinu”, a potom su se okupljeni uputili na Križni put Ulicom Blage Zadre i Trpinjskom cestom do crkve Gospe Fatimske gdje je služena misa za žrtve Borova naselja.

Na obali Dunava u Borovu Selu odana je i počast stradalim braniteljima i civilima programom “Svjedočenjem protiv zaborava”. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod spomen-obilježja na Farmi Lovas, a vijencima i upaljenim svijećama odala se počast kod spomen-obilježja nestalima u Domovinskom ratu u Sportskoj ulici u Borovu naselju, javlja HTV.

Večeras će se održati 15. Novinarsko-književnički susret “Grad – to ste vi” u spomen na novinara i urednika Hrvatskog radija Vukovar ratnog izvjestitelja i književnika Sinišu Glavaševića.

Žene u crnom u Borovom naselju

Na komemorativnom skupu u Borovu naselju ponovno su bili i predstavnici beogradskog udruženja Žene u crnom i njihova predsjednica Staša Zajović, koja je rekla da je u Srbiji dominantno nacionalističko javno mnijenje koje poriče, umanjuje ili osjeća potpunu ravnodušnost prema počinjenim zločinima u Vukovaru.

– Imamo obvezu podržavati ih u njihovim upornim zahtjevima za pravdom i istinom i mislimo da umjesto sramnih činova podizanja spomen-ploča onima koji su odgovorni za razaranje Vukovara, simbola najstrašnijeg, barbarskog uništavanja gradova u ratu, država Srbija i nadležne institucije su dužne utvrditi odgovornost i pokrenuti sudske postupke za ubijanje ovog grada za što ima obilje podataka, rekla je Staša Zajović.

Istaknula je i potrebu otvaranja arhiva radi utvrđivanja sudbina nestalih te potrebu utvrđivanja odgovornost za osnivanje konc-logora u Srbiji i mučenje zarobljenika.

Obilježeno je i 28 godina od stradanja u Nadinu

Na isti dan kad i Borovo naselje stradao je i Nadin – mjesto u zadarskom zaleđu. 14 mještana i 5 branitelja je stradalo, troje se smatra nestalima. Njima u spomen u mimohodu su prošli branitelji iz cijele Hrvatske i građani.2 KOMENTARI

  1. A GDJE JE U TOM KOLOPLETU ,OSVETE ,KOJU JE POKRENUO ONAJ ZLOČINAC TUĐAMAN SA SVOJIM PIZZA-PEKOM,ŠUŠKOM , I NAJGLAVNIJIM POKRETAČEM I NAJOPASNIJIM ZLOČINAĆKIM INICIJATOROM ,ZLOČINAČKOM CRKVOM ,KOJA JE U TOM SVEMU BILA I OSTALA GLAVNI OSLONAC I PARTNER ,ATLANSKOM PAKTU , VOJNOM ESTABLIŠMENTU VLADAJUĆEG MONOPOLSKOG KAPITALA , ZA RAZBIJANJE SOCIJALISTIĆKIH SUSTAVA DRŽAVA NA BALKANU. TO JE BIO REZULTATA 3O-GODIŠNJEG HLADNOG RATA KOJEG JE VODILA ZAPADNA SVETA ALIJANSA ČIJI JE DUHOVNI I MATREIJALNI PARTNER I POKROVITELJ HLADNOG RATA BIO VATIKAN ,ODNOSNO KRVOLOČNO-PLJAČKAŠKA KORPORACIJA KATOLIČKA CRKVA. PA BI SE DANAS ,U KRATKOM I JEZGROVITOM ZAKLJUČKU ,MOGLA IZRAZITI TOČNA I GLAVNA OSUDA ZLOČINA NA BALKANU, KATOLIČKA CRKVA I NJENI SLJEDBENICI,POTOMCI ONIH ISTIH KJI SU U NACISTIČKOJ EVROPI OD NARVIKA DO GIBRALTARA ,12 GODINA PREUREĐIVALI EVROPU ,EUGEN IČKI , FIZIČKI I DRUŠTVENO POLITIČKI.

  2. A GDJE JE U TOM KOLOPLETU ,OSVETE ,KOJU JE POKRENUO ONAJ ZLOČINAC TUĐAMAN SA SVOJIM PIZZA-PEKOM,ŠUŠKOM , I NAJGLAVNIJIM POKRETAČEM I NAJOPASNIJIM ZLOČINAĆKIM INICIJATOROM ,ZLOČINAČKOM CRKVOM ,KOJA JE U TOM SVEMU BILA I OSTALA GLAVNI OSLONAC I PARTNER ,ATLANSKOM PAKTU , VOJNOM ESTABLIŠMENTU VLADAJUĆEG MONOPOLSKOG KAPITALA , ZA RAZBIJANJE SOCIJALISTIĆKIH SUSTAVA DRŽAVA NA BALKANU. TO JE BIO REZULTATA 3O-GODIŠNJEG HLADNOG RATA KOJEG JE VODILA ZAPADNA SVETA ALIJANSA ČIJI JE DUHOVNI I MATREIJALNI PARTNER I POKROVITELJ HLADNOG RATA BIO VATIKAN ,ODNOSNO KRVOLOČNO-PLJAČKAŠKA KORPORACIJA KATOLIČKA CRKVA. PA BI SE DANAS ,U KRATKOM I JEZGROVITOM ZAKLJUČKU ,MOGLA IZRAZITI TOČNA I GLAVNA OSUDA ZLOČINA NA BALKANU, KATOLIČKA CRKVA I NJENI SLJEDBENICI,POTOMCI ONIH ISTIH KJI SU U NACISTIČKOJ EVROPI OD NARVIKA DO GIBRALTARA ,12 GODINA PREUREĐIVALI EVROPU ,EUGEN IČKI , FIZIČKI I DRUŠTVENO POLITIČKI.
    Sviđa mi se · Odgovor · 1 min

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime