SJAJNE VIJESTI ZA BRAČ! Zajedništvo općina se isplatilo: Ministarstvo odobrilo 15 milijuna kuna za novi vatrogasni dom u Supetru

"Sad idemo sagraditi kuću, našu kuću, naš novi vatrogasni dom. Dosanjati napokon san generacija supetarskih vatrogasaca na čijoj smo muci i trudu stasali i učiniti pravo gnjizdo našim tićima koji će doći iza nas"


Prošlog kolovoza u Supetru su načelnik Sutivana Ranko Blažević, načelnik Nerežišća Svemir Obilinović, načelnik Postira Siniša Marović i gradonačelnica grada Supetra Ivana Marković potpisali partnerski sporazum kojim su te četiri jedinice lokalne samouprave zajednički ušle u projekt gradnje vatrogasnog doma dobrovoljnog vatrogasnog društva u Supetru. Projekt je zajednički aplicirao na mjeru 7.4. Ministarstva poljoprivrede.


Jučer je objavljena sjajna vijest za Bračane. Ministarstvo poljoprivrede pozitivno je ocijenilo ovaj zahtjev Općine Supetar!

“Temeljem kriterija odabira Korisnik iz točke I ove Odluke ostvaruje 85 bodova i intenzitet potpore u visini od 80% za ulaganje kako je navedeno u Prilogu 1. ove Odluke. Procijenjeni iznos potpore je 14.650.399,68 HRK, a utvrđen je sukladno Planu nabave koji se nalazi u prilogu 1. ove Odluke i čini njen sastavni dio” – stoji u odluci Ministarstva poljoprivrede.

Oduševljenje nije skrivala supetarska gradonačelnica, Ivana Marković.

– Prva prezentacija projekta bila je 2014. godine te se kontinuirano radilo na završetku dokumentacije, dobivanju potrebnih dozvola, ujedinjenju općina, izradi zajedničkog plana zaštite od požara i na kraju Prijavi projekta na mjeru Ministarstva poljoprivrede i dobivanju sredstava. Najponosnija sam što je ovo zajednički projekt Postira, Sutivana, Nerežišća i Supetra koji smo se zajedno ujedinili oko razvoja vatrogastva ne samo u našim jedinicama nego cijelog Brača.Ponosna sam na moje kolege jer dok se ostatak države bavi političkim prepucavanjima, mi bez obzira na političke opcije svakodnevno surađujemo i radimo samo sa željom da naše jedinice lokalne samouprave i naš otok idu naprijed i razvijaju se. To je prava vrijednost te razlog uspjeha i dobivanja sredstava za ovu desetljećima očekivanu kapitalnu investiciju – kazala nam je Marković.

Ishodom je zadovoljan i njen kolega, Svemir Obilinović, načelnik općine Nerežišća.

– Izuzetno smo zadovoljni cijelim postupkom i suradnjom bračkih općina. Mislimo da ćemo realizacijom ovog projekta uvelike poboljšati protupožarnu zaštitu na Braču. DVD Supetar će konačno imati primjeren smještaj i mogućnost daljnjeg napredovanja.

Načelnik nam je komentirao protupožarnu situaciju na području Nerežišća.

– Sada stanje nije blistavo, međutim dobra suradnja s DVD-ovima Supetar, Milna, Selca, Bol kada se dogodi ozbiljnija situacija je na takvom stupnju da građanima i sada jamči sigurnost. Neke od spomenutih DVD-ova i sufinanciramo, a ova novost samo će poboljšati već dobru suradnju naših društava.

Načelnik Općine Postira Siniša Marović kazao nam je da će realizacija ovog projekta puno značiti ne samo njegovoj općini, nego i cijelom Braču.

Siniša Marović

– Kada gori bilo gdje na Braču skaču sve vatrogasne ekipe na otoku. Infrastruktura je temelj svega, tako i u vatrogastvu. Nema sumnje da će DVD Supetar nakon ovoga moći znatno bolje dati uslugu u situacijama kada to bude potrebno – kazao je Marović.

Ipak, najviše razloga za radost imaju članovi DVD-a Supetar.

– Ovaj lakši dio je dakle završen… sad idemo sagraditi kuću, našu kuću, naš novi vatrogasni dom. Dosanjati napokon san generacija supetarskih vatrogasaca na čijoj smo muci i trudu stasali i učiniti pravo gnjizdo našim tićima koji će doći iza nas.

Posebna zahvala gradu Supetru i općinama Nerežišća, Postira i Sutivan što su bezrezervno stali iza nas i zajedničkim snagama dali nemjerljiv doprinos realizaciji ovog projekta…

Neka nam je svima sa srićom!” – poručili su iz DVD-a Supetar pred kojim je uzbudljivo i optimistično razdoblje.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime