Širi se snimka govora Ante Gotovine, zaradio je gromoglasni aplauz: “Ne može nitko nikad poništiti ono što je domovina”

"Samo s Bogom ne smijemo biti neprijatelji jer pripadamo njemu", kazao je

Pojavila se snimka govora umirovljenog generala Ante Gotovine. Naime, general se jučer sastao sa svojim suborcima na privatnom druženju branitelja u Pakoštanima.


Gotovina govor započinje spominjući branitelje iz Vukovara, Dubrovnika te Pakoštana. Također ističe važnost domovine, zajedništva i Boga.

“Kao vojnici, gledajmo sjever. Sjever je orijentir. I kad gledamo sjever, vidimo Hrvatsku. Hrvatska je kao jedna ptica, s dva krila. Na krajnjem desnom krilu vidimo Vukovar, vas ljude koji ste večeras s nama iz Vukovara. Na krajnjem lijevom krilu vidimo Dubrovnik i vidimo naše dubrovačke branitelje. Našli ste se zajedno, negdje na pola puta, s braniteljima iz Pakoštana”, započeo je Gotovina te dodao:

“Mi imamo domovinu. Država može biti i ovakva i onakva. Možemo biti sretni, zadovoljni, nezadovoljni, s pravom. Možemo gledati kritički, s pravom, ali ta naša kritika mora biti konstruktivna, nikad destruktivna. Kritika je dobrodošla za ljude koji znaju slušati i takvu državu imamo, ali ono što je najvažnije, imamo domovinu. Ako je netko nešto za nju dao, to ste vi, branitelji. Ne može nitko nikad poništiti ono što je domovina, jer domovina je u našim srcima i mi je imamo”, rekao je umirovljeni general te nastavio govoriti o Bogu.

Generalov govor popraćen je gromoglasnim aplauzom te ga je dovršio u istom tonu:

“I jedino Njemu i jedino s Njim nikada ne smijemo biti neprijatelji, jer pripadamo Njemu! On se brine o nama i to najbolje osjećamo kada smo ‘dole’. Kad nam je dobro zaboravimo i znamo zatvoriti vrata, ‘ajde nemoj nas zanovetati’ kažemo negdje u sebi, pa se sjetimo koliko smo grešni ljudi, ali smo samo ljudi, i zato On je Bog i gospodar povijesti. I zato neka nas On čuva i našu domovinu, naše obitelji i naše zajedništvo”, zaključio je podržan od svojih suboraca.


Moja reakcija na članak je...
Vau
13
Haha
1
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime