Izvršni odbor HNS-a sljedećeg bi tjedna mogao izglasati proširenje druge lige na 18 klubova, tako bi novi prvoligaši postali Šibenik i Orijent, vodeći dvojac iz druge lige koja se vjerovatno više neće ni igrati ove sezone.

Drugoligaši su uputili apel HNS-u da se sezona prekinuta sezona ne nastavi, navode kako igrači ni tereni nisu spremni za igranje u ljetnim mjesecima, njihove blagajne su usred koronavirusa potpuno prazne i nastavak prvenstva za njih u ovome trenutku nije realna opcija.

Zato će se na izvršnom odboru HNS-a sljedećeg tjedna odlučivati o proširenju druge lige na 18 klubova, trenutno je 16 klubova u drugoligaškom društvu, koje se, čini se, pomirilo sa krajem sezone.Međutim, ako se definitivno prekine i sezona Prve HNL, što je također opcija, onda ni iz nje neće nitko ispasti, a postat će bogatija za dva kluba i brojati 12, a ne 10 klubova kao da sada. Može se dogoditi i da se ova sezona igra do kraja kako bi se znao konačan poredak, ali da nijedan klub ne ispadne iz nje te da uđu još dva drugoligaša.

Prvoj HNL preostalo je još deset kola sezone 2019/20, a sve je manje vremena za odigrati ih. Ono što budi nadu da bi se ipak mogla nastaviti je što je u Hrvatskoj daleko povoljnija epidemiološka situacija nego u Francuskoj, koja je definitivno prekinula prvenstvo ili u Italiji, koja samo što nije donijela istu odluku.

Capak: Ne vidim razloga da se ne nastavi, ali za to moraju biti ispunjeni svi preduvjeti

“Ne vidim razloga da se sezona HNL-a ne bi nastavila jer u Hrvatskoj je sve bolja situacija s koronavirusom, ali jako je bitno naglasiti da popuštanje mjera mora biti izvedeno postepeno i iznimno pažljivo, a što se tiče nastavka prekinutih sportskih natjecanja važno je paziti da se poštuju svi preduvjeti. Osnovni je da se igra bez publike”, komentirao nam je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Zoran Bahtijarević, dugogodišnji liječnik nogometne reprezentacije Hrvatske i član HNS-ove radne skupine koja će na sastanku u utorak odlučiti o nastavku nogometne sezone, slaže se s Capakovim riječima i dodaje da će prilikom donošenja odluke zdravlje sudionika natjecanja biti na prvom mjestu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime