Sinjska gradonačelnica posjetila mlišane u dječjim vrtićima

Prigodnim slatkim poklonima darivala je mališane u dječjim vrtićima Maslačak, Blagovijest i Čarobni pianino


U povodu blagdana Svete Lucije, dana 13. prosinca 2019. godine gradonačelnica Grada Sinja Kristina Križanac, sa svojim suradnicima posjetila je dječje vrtiće na području Sinja. Prigodnim slatkim poklonima darivala je mališane u dječjim vrtićima Maslačak, Blagovijest i Čarobni pianino.


Prilika je bila to da uz druženje i razgovor, Gradonačelnica spozna kako najmlađi provode zajedničko vrijeme u ovim predškolskim ustanovama, od kojih su neke i obnovljene od početka nove pedagoške godine.

– Skrb o našim najmlađim sugrađanima je vrlo važna, tako da su u protekle 3 godine otvorena nova područna jedinica Dječjeg vrtića Bili cvitak u Turjacima, kao i nove odgojne skupine u vrtićkim jedinicama Bili cvitak u Sinju i Potočnici u Glavicama, što je u konačnici omogućilo upis gotovo 100 djece u nove jasličke i jutarnje vrtićke programe – poručila je gradonačelnica Križanac.

Na području grada Sinja u pedagošku godinu 2019./2020. u dječje vrtiće upisano je više od 800 djece, te gotovo da nema neupisane djece. Kontinuirano ulaganje u dječje vrtiće na području Grada, samo je jedna od demografskim mjera koje Grad Sinj osigurava i provodi, kako bi zaustavili negativne trendove koji se ogledaju kroz depopulaciju i pad natalitetne stope.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime