Kako smo ranije izvijestili, na staroj kliškoj cesti oko 14:30 izbio je požar na autobusu tvrtke Promet Sinj. Autobus je bio pun putnika koji su se vraćali iz Splita u Sinj, mahom đaka i radnika, a srećom nitko nije ozlijeđen.

Požar su gasili vatrogasci četiriju vatrogasnih društava, a cesta je bila za sav promet zatvorena u oba smjera.

VEZANI SADRŽAJ:

Razgovarali smo sa Sinjankom koja se nalazila u autobusu u kojem je danas izbio požar.

“Drugi autobus se uopće nije zaustavio”

– Po mene je došao rođak automobilom, ali ljudi su dolje i dalje ostali. Nitko ih još nije pokupio. Možete li vjerovati da je jedan autobus sinjskog Prometa prošao pored nas, uopće se nije zaustavio. Mogao je pokupiti nešto ljudi. Radi se o liniji koja je vozila za Trilj.– Ušle si tri žene u Klisu, uputili smo se dalje i jedan je putnik odstraga rekao da je nešto zasmrdilo, a onda je povikao: “Gori bus!”  To se sve dogodilo u nekoliko trenutaka, srećom smo uspjeli izaći vanka. Autobus je bio pun, što znači da je unutra bilo 50-ak đaka i radnika – govori nam svjedokinja događaja.

Istaknula je da je autobus u cijelosti zahvatila vatra vrlo brzo nakon što su ga napustili putnici.

– Izašli smo na cestu i bježali. U roku od tri minute od kada smo izašli, cijeli autobus je bio u plamenu. To je opasan dim, gorivo je iscurilo i autobusu nije bilo spasa. Žao mi je vozača koji je po meni jedan od najboljih u ovoj firmi, no nije imao sreće. Najboljega je zapalo najnerednije – govori nam čitateljica koja je sretna da nitko nije ozlijeđen, no ljuta jer autobus koji je prošao pored njih nije uopće stao.

Na kraju se upitala kakve autobuse Promet Sinj stavlja u promet.

Očito autobusi ove tvrtke gore svako malo. To je sramota. U kakvim se to autobusima voze naša djeca? Prije nekoliko dana gorio je bus ove firme koji je prevozio školsku djecu u Bitelić. Glava nam je svima u torbama i hitno se treba prestati igrati sa sigurnošću putnika – upozorava ogorčena čitateljica.

Požar autobusa Prometa Sinj u Biteliću 27.9.2019.1 KOMENTAR

  1. Za informaciju uznemirene putnice, ja san ima sriće da san bia u tome busu koji je proša pokraj vas i nije sta. Bus je bia pun, i nije moga nikoga povest. A i bus ne smi skrenit s rute. A po vas je upućen vanredni bus. Hvala.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime