Još danas i sutra prikupljaju se potpisi za dvije građanske inicijative – ‘Narod odlučuje’ i ‘Hrvatska protiv Istanbulske’, piše Ferata.

Pokretači Građanske inicijative ‘Narod odlučuje’ traže izmjenu izbornog sustava u Hrvatskoj, odnosno referendum o poboljšanju izbornog zakona i izbornih pravila te pravičnije raspodjele izbornih jedinica.

Koordinator Građanske inicijative ‘Narod odlučuje’ za Grad Sinj Nediljko Bulj kaže kako je odaziv građana jako dobar.

-Na području Sinja i cetinskoga kraja prikupljeno je oko 4.500 potpisa. Narod je željan tih promjena, želi da se smanji broj saborskih zastupnika. Ušteda od 40 milijuna kuna će ipak dobro doći svima. Sutra smo na dvije lokacije – kod pošte i cekve, nastavljamo istim tempom. Nadamo se da će i građani pokazati svoj odaziv u ova dva dana i da će sve dobro proći – istaknuo je Nediljko Bulj za Feratu.

Osim u Sinju, Građanska inicijativa ‘Narod odlučuje’ na području cetinskog kraja potpise prikuplja i u Trilju, Vrlici, Hrvacama, Otoku i Dicmu.

Građanska inicijativa ‘Hrvatska protiv Istanbulske’ referendumom traži ukidanje Istanbulske konvencije. Koordinacija za Sinj organizirala je prikupljanje potpisa u Sinju i okolnim naseljima, piše Ferata.-Do sada na području Cetinske krajine prikupljeno je za ovu našu inicijativu nešto više od 3 tisuće potpisa.Pozivam građane da se priključe ovoj akciji i daju svoje potpise danas i sutra, kako bi narod na referendumu odlučio što misli o Istanbulskoj konvenciji – kazala je koordinatorica Lada Erdelez.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime