Drugi međunarodni festival pjesme, SING (in) SPLIT, u organizaciji mješovitog pjevačkog zbora Camerata Vocale Split i dirigentice Sare Dodig Baučić, od 25. svibnja se održava u Splitu. Okupio je brojne pjevače i dirigente, različitog glazbenog idioma, od tradicijskih, preko klasičnih pa sve do suvremenih glazbenih stremljenja.

Festival se održava na različitim lokacijama u staroj jezgri grada. Okupio je zborove i različite pjevačke skupine kako iz Hrvatske, tako i iz inozemstva, te je tako stvorio priliku za stvaranjem široke lepeze pjevanog ugođaja. Festival je tako sudionicima omogućio druženje, upoznavanje i sudjelovanje kroz pjesmu, a namjernim i slučajnim slušateljima izuzetne glazbene doživljaje.

I završi vikend festivala protječe u znaku zanimljivog programa. Tako je sinoć u Dioklecijanovim podrumima nastupio Mješoviti pjevački zbor Umjetničke akademije u Splitu pod vodstvom maestra Vlade Sunka.

Danas u Domu kulture “Zvonimir” u Solinu nastupa Komorni zbor Next iz Utrechta s početkom u 20 sati. Zborom dirigira Fokko Oldenhuis.

Zatvaranje festivala zakazano je 9. lipnja u 20 sati koncertom Komornog zbora Next pod dirigentskom rukom Fokka Oldenhuisa u Dioklecijanovim podrumima.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime